Τα τμήματα βόλεϊ του Ολυμπιακού ετοιμάζονται για μία ακόμα ερυθρόλευκη χρονιά. Η περσινή αγωνιστική περίοδος θα μείνει χαραγμένη με χρυσά γράμματα στη βίβλο του συλλόγου, καθώς οι ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών κυριάρχησαν στον ελληνικό χώρο, ενώ έφτασαν ψηλά και στην Ευρώπη.

Τα κορίτσια κατέκτησαν το Τσάλεντζ Καπ, κάτι μοναδικό στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Αλλά και οι άνδρες έφτασαν στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης όπου ηττήθηκαν από την ισχυρή Ραβέννα.

Τα δύο τμήματα λοιπόν ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν, με στόχο να διατηρήσουν τα πρωτεία στην Ελλάδα, αλλά και να επαναλάβουν την περσινή ευρωπαϊκή πορεία.

Και οι δύο άρχισαν τον σχεδιασμό με τον ίδιο τρόπο. Ανανέωση της συνεργασίας με τους προπονητές. Ο Σέρβος Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα έχει για ακόμα δύο χρόνια το τιμόνι στην ομάδα των γυναικών, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα των ανδρών ο Ισπανός Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

Ο σχεδιασμός των γυναικών λοιπόν: Η γερμανίδα διαγώνια Σάσκια Χίπε ήταν από τις βασικές πρωταγωνίστριες της περσινής κατάκτησης του τρεμπλ. Η Χίπε ήθελε να παραμείνει και η συμφωνία ανανέωσης έκλεισε σε χρόνο-ρεκόρ και μάλιστα για τα επόμενα δύο χρόνια. Μάλιστα στη νέα περίοδο θα έχει παρέα μία άλλη συμπατριώτισσά της. Τη γερμανίδα ακραία Λάουρα Εμοντς η οποία υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Η 27χρονη αθλήτρια έχει σημαντική εμπειρία, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια με την Εθνική U20. Η δεύτερη ξένη που έπιασε Λιμάνι είναι η αμερικανίδα ακραία Αλισον Μέιφιλντ. Κι αυτή έχει σημαντική εμπειρία, καθώς έχει αγωνιστεί σε δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Από τον ελληνικό χώρο αποκτήθηκαν η 19χρονη ακραία Ασημίνα Νικολογιάννη (προηγούμενη ομάδα το Μαρκόπουλο), η διεθνής πασαδόρος Λαμπρινή Κωνσταντινίδου που επέστρεψε στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες (αγωνιζόταν σε πανεπιστήμιο του Τέξας), ενώ ανανεώθηκε η συνεργασία με τις Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Μαρία Νομικού, Αλίκη Κωνσταντινίδου. Σημειώνουμε βέβαια και την παρουσία τριών αθλητριών που πρωταγωνίστησαν στην περσινή σεζόν, την Κατερίνα Γιώτα, την Τζίνα Λαμπρούση και την αρχηγό Στέλλα Χριστοδούλου.

Στους άνδρες

Στην ομάδα των ανδρών: Πρώτη κίνηση η απόκτηση του Ραφαήλ Κουμεντάκη (ακραίος), ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν στον ΠΑΟΚ, ενώ έχει αγωνιστεί τρία χρόνια στην Ιταλία και έχει θητεία σε Πολωνία και Γαλλία. Παράλληλα, επέστρεψε ύστερα από έναν χρόνο στη Νότια Κορέα (Χιουντάι Σκάιγουοκερς) ο 28χρονος διεθνής ακραίος Ανδρέας Φράγκος, που έχει αγωνιστεί επίσης σε Ιταλία, Γαλλία και Ιράν. Ταυτόχρονα ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Γιώργου Στεφάνου, Ανδρέα Στιβαχτή, Νίκου Ζουπάνη και Κώστα Χριστοφιδέλη.

Από τους ξένους παίκτες συνεχίζουν ο ολλανδός ακραίος Γερούν Ράουβερντινκ και ο γερμανός κεντρικός Μάρκους Μπέμε. Τα νέα πρόσωπα είναι ο 28χρονος διεθνής φινλανδός πασαδόρος Εμι Τερβαπόρτι και ο  32χρονος διεθνής καναδός διαγώνιος Γκάβιν Σμιτ. Ενας ιδιαίτερα έμπειρος παίκτης με διακρίσεις σε επίπεδο εθνικής ομάδας, ενώ έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα Ιαπωνίας, Πολωνίας, Βραζιλίας, Τουρκίας, Ρωσίας, Νότιας Κορέας και στην αρχή της καριέρας του φόρεσε για έναν χρόνο τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.