Τρέχουν οι προθεσμίες για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερόμενων  εκπαιδευτικών στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα προσλάβει ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, για το έτος κατάρτισης 2018-2019.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στους πίνακες επιλογής ωρομίσθιων εκπαιδευτών, να επιλέξουν τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ που επιθυμούν της Περιφέρειας Αττικής ή τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ μιας και μόνο περιφερειακής ενότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που ζητεί ο ΟΑΕΔ περιλαμβάνονται πτυχιούχοι Ψυχολογίας , Διατροφής και Διαιτολογίας, Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι, Νομικής ή Πολιτικών Επιστημών, Οικονομίας, Χημικοί Μηχανικοί, Πληροφορικής, Φαρμακοποιοί, Ιατροί, Νοσηλευτικής, Φυσικοθεραπευτές, Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων ή Τεχνολογίας Τροφίμων, αλλά και απόφοιτοι ΤΕΛ ειδικότητας αρτοποιών, καθώς και απόφοιτοι ΙΕΚ διαφόρων άλλων ειδικοτήτων.

Ως βασικός τίτλος σπουδών δηλώνεται εκείνος με την ειδικότητα του οποίου είναι κάποιος υποψήφιος. Στον βασικό τίτλο σπουδών πρέπει να αναφέρεται η ειδικότητα, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την προκήρυξη, καθώς και η ημερομηνία κατά την οποία ο υποψήφιος κατέστη πτυχιούχος. Σε περίπτωση που ο βασικός τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού πρέπει ο υποψήφιος να διαθέτει εκτός από το αντίγραφο του τίτλου σπουδών και Βεβαίωση Ισοτιμίας και Αντιστοιχίας του τίτλου σπουδών από αρμόδιο φορέα (ΔΟΑΤΑΠ, ΙΤΕ, ΟΕΕΚ κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι βεβαιώσεις απασχόλησης στον δημόσιο τομέα για να δηλωθούν και να αξιολογηθούν πρέπει να έχουν εκδοθεί από αρμόδιες υπηρεσίες και να αναγράφουν με σαφήνεια το χρονικό διάστημα της εργασίας, την υπαλληλική κατηγορία, την ειδικότητα, το πτυχίο, την εργασία ή το επιτελεσθέν έργο και το συγκεκριμένο είδος απασχόλησης κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι Ξένων Γλωσσών, για να μοριοδοτηθούν, σε ξένη γλώσσα, πρέπει να κατέχουν άλλη ξένη γλώσσα από αυτή του πτυχίου τους.

Οι υποψήφιοι ωρομίσθιοι των κλάδων Πληροφορικής μοριοδοτούνται μόνο για τον βασικό τίτλο σπουδών τους και όχι για γνώσεις χειρισμού Η/Υ ως επιπλέον προσόν.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, επιλέγοντας το ΙΕΚ πρώτης προτίμησής τους, στο οποίο απαραίτητα πρέπει να προκηρύσσεται, είτε ο Ενοποιημένος Κλάδος (ΕΚ) στον οποίο ανήκουν, είτε η Ενοποιημένη Ειδικότητα (ΕΕ) είτε ο τίτλος πτυχίου τον οποίο κατέχουν.

Η εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη ηλεκτρονική αίτηση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου ηλεκτρονικής υποβολής, ο οποίος υποχρεωτικά θα αναγράφεται στον φάκελο αποστολής στα στοιχεία του αποστολέα.

Ο φάκελος αποστολής με την αίτηση και τα δικαιολογητικά του υποψηφίου υποβάλλεται από τον υποψήφιο στο ΙΕΚ πρώτης προτίμησής του έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.