Λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων όσων επιθυμούν να ενταχθούν στον νέο κύκλο του προγράμματος Regeneration, για νέους πτυχιούχους έως 29 ετών.

Πρόκειται για πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που αφορά νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των γνωστικών πεδίων με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο.

Επίσης πρέπει να έχουν ηλικία έως 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχος στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους , αλλά και εργασιακή εμπειρία έως και τρία έτη πλήρους απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες.

To Regeneration αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του «brain drain», της τάσης δηλαδή των νέων αξιόλογων πτυχιούχων να φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα απαιτεί καθημερινή οκτάωρη απασχόληση, επί τη βάσει πενθημέρου ή εξαημέρου ανάλογα με την επιχείρηση. Η ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης κάθε συμμετέχοντος ορίζεται από την εταιρεία στην οποία θα παρέχει την εργασία του.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.regeneration.gr/