Γιατί απέκτησε ο Ολυμπιακός τον Γιάγια Τουρέ; Ποιος είναι ο λόγος που ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσθέτει πολυτέλεια στο ρόστερ των Ερυθρολεύκων; Γιατί φέρνει μία Ferrari στους καρόδρομους του ελληνικού πρωταθλήματος;

Πίσω από τα προφανή, υπάρχουν οι κρυφοί στόχοι. Είναι πλεονασμός να περιγράψουμε τη θέση του Ιβοριανού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα χθεσινά alert του αγγλικού Τύπου για την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και το συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Ερυθρόλευκους υπογραμμίζουν αυτά που όλοι ξέρουμε: ο Γιάγια Τουρέ είναι μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας. Οχι μόνο επιβίωσε στις δύο ομάδες που έπαιξαν και παίζουν το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αναδείχτηκε και ηγέτης των Πολιτών.

Το όνομα Γιάγια Τουρέ προσφέρει προστιθέμενη αξία στο ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν, όπως συνέβη στην Ιταλία με την άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο.

Στο εξής θα αποτελεί πόλο έλξης, κυρίως για τους νεότερους, αφού ας μην ξεχνάμε πως έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από τότε που, άγνωστος ακόμα, ο Ολυμπιακός του πρόσφερε τον βατήρα άλματος προς τη δόξα. Αυτά είναι τα προφανή.

Η απόκτηση του Γιάγια Τουρέ υποκρύπτει την κρυφή επιθυμία της ηγεσίας του Ολυμπιακού για μία μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.

Η εμπειρία και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Ιβοριανού θα αποτελέσουν τον βασικό πεσσό του Δαφνοστεφανωμένου πάνω στον οποίον θα στήσει τον τρούλο της διεθνούς διάκρισης.

Ο Γιάγια Τουρέ θα προσφέρει τη σοφία του αλλά συνάμα θα είναι η ρομφαία στις μεγάλες ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού. Αυτός που θα κουνά την μπαγκέτα δίνοντας τον ρυθμό αλλά ταυτόχρονα θα στέκεται στην πρώτη γραμμή των πολεμιστών που θα κρατούν τις σάρισες.

Το εύρος της επιτυχίας του Ολυμπιακού να ντύσει ξανά στα ερυθρόλευκα έναν από τους καλύτερους μέσους της Πρέμιερ Λιγκ θα γίνει αντιληπτό στα μεγάλα, στα δύσκολα, στα οποία στοχεύει σπουδαίες νίκες η ομάδα του Πειραιά.