Λίγες μέρες πριν ο Πρωθυπουργός ανεβεί ακόμα μια φορά στη Θεσσαλονίκη όπου, προστατευμένος πίσω από οχυρωματικά έργα και πλήθος αστυνομικών από την οργή των πολιτών, θα εκφωνήσει ένα καινούργιο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, πιθανότατα εξίσου απατηλό όπως το πρώτο, άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται το επιθετικό σχέδιο μεταφοράς της πολιτικής διαπάλης από το πεδίο των ιδεών και της πράξης στο πεδίο των προσωπικών επιθέσεων. Πράξις πρώτη: η χθεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο οικογενειακό περιβάλλον του την υπόθεση Φλώρου.

Ο Μητσοτάκης, αυτή τη φορά, δεν γίνεται στόχος μέσω της φθαρμένης από την πολλή χρήση σκανδαλολογίας για τη Ζίμενς ή τη σύζυγό του. Αντίθετα, καταγγέλλεται ο ανιψιός του, και συνεργάτης του, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο της ενέργειας και είχε συνεργαστεί στο παρελθόν τον καταδικασθέντα Φλώρο.

Η καταγγελία περιέχει μισή αλήθεια. Οντως στο παρελθόν ο Δημητριάδης και ο Φλώρος είχαν συνεργαστεί. Από εκεί και πέρα, όμως, μεσολάβησαν διάφορα πράγματα, τα οποία η καταγγελία αποκρύπτει:

n Ο Δημητριάδης διέκοψε τη συνεργασία με τον Φλώρο όταν ο πρώην συνεταίρος του εξήγαγε ένα μεγάλο για τα ειωθότα των συναλλαγών ποσό, γεγονός που κίνησε το ενδιαφέρον της Τραπέζας της Ελλάδος, οι υπηρεσίες της οποίας και παρενέβησαν.

n Οταν ο Φλώρος και το σκάνδαλο της Energa οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, o Δημητριάδης ως βασικός μάρτυς κατέθεσε εναντίον του, και στον ανακριτή και στο ακροατήριο. Θα ξανακαταθέσει, μάλιστα, τον επόμενο Δεκέμβριο, όταν η υπόθεση θα ξανασυζητηθεί στο εφετείο.

n Η κατάθεση του Δημητριάδη ήταν καθοριστική για την καταδίκη του Φλώρου. Επίσης, σε γνώση των ανακριτικών Αρχών έχει έρθει η ηλεκτρονική αλληλογραφία των δύο ανδρών. Αν ο Δημητριάδης είχε οποιαδήποτε ανάμειξη, θα είχε βρεθεί κατηγορούμενος.

Το σχέδιο ηθικής σπίλωσης της ηγεσίας της ΝΔ, που έχει εξαγγελθεί εδώ και πολύ καιρό, αρχίζει να υλοποιείται. Επίσης, σε χθεσινή εφημερίδα αναγγέλλεται και δεύτερη ανάλογη επίθεση, προφανώς λίγο πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβεί στη Θεσσαλονίκη. Φοβερό σχέδιο. Αντί να νοιαζόμαστε για το παρόν και το μέλλον μας, πρέπει να κυνηγάμε φαντάσματα.

Η ΝΔ υποσχέθηκε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές μισές αλήθειες που συνιστούν απόλυτα ψέματα. Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ο νόμος είναι η μόνη δημοκρατική απάντηση στη λάσπη.