Στην εντεινόμενη ανησυχία της κυβέρνησης για το πώς θα εκφραστεί η κοινωνική δυσαρέσκεια κατά τη διάρκεια των ημερών της ΔΕΘ, έρχεται να προστεθεί ο τρόπος και η ένταση της μαχητικότητας των δυνάμεων της Αριστεράς. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως τα κόμματα αριστερά του πολιτικού τόξου θα κινηθούν οριοθετημένα και στη βάση των ξεχωριστών τους πολιτικών πλαισίων. Και όλο αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με τις διαμαρτυρίες των ακροδεξιών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη που πάντως αποτελεί αιτία για να βρίσκονται οι κινηματικές δυνάμεις της Αριστεράς σε επιφυλακή στο κινηματικό πεδίο.

Το ΚΚΕ. Ο Περισσός πάντως, θα ακολουθήσει τη δική του ξεχωριστή και αυτοτελή πορεία με αιχμή τα αντικυβερνητικά και εργατικά του αιτήματα και διεκδικήσεις. Η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους και το «παρών» θα δώσει ο ΓΓ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Επισημαίνεται πως με τη συγκέντρωση κορυφώνεται μια σειρά δράσεων που εξελίσσονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη από το ΠΑΜΕ, ενώ θα ακολουθήσει και άλλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου ώστε να δοθεί με έμφαση η εικόνα του αντικυβερνητικού κινηματικού μπαράζ.

ΛΑΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι δυνάμεις της ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμπορευθούν με διαδήλωση στην Καμάρα, όπως λένε οι μέχρι τώρα πληροφορίες, αν και αυτό δεν θα πρέπει να λογιστεί ως πρελούδιο κοινής εκλογικής και πολιτικής καθόδου.

Η Πλεύση Ελευθερίας δεν δίνει ακριβώς την ίδια έμφαση με τις άλλες δυνάμεις στο κομμάτι του δρόμου, εξάλλου δεν έχει και την αντίστοιχη δυναμική να κινητοποιεί κόσμο, παρ’ όλα αυτά το κόμμα τη Ζωής Κωνσταντοπούλου θα έχει παρουσία στη ΔΕΘ όπως και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που πάντως δεν έχει στη στρατηγική του τόσο τα ταξικά ή εργατικά θέματα, όσο μια πιο μοντέρνα εκδοχή ανυπακοής και κοινωνικής αντιπολίτευσης σε Ελλάδα και Ευρώπη.