Απόπειρα εμπλοκής της ΝΔ και της ηγεσίας της στην υπόθεση της Energa επιχειρήθηκε μέσα από κυριακάτικο δημοσίευμα που εμφάνιζε τον ανιψιό και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, ως «δεξί χέρι» του Αριστείδη Φλώρου και άρα ως άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

Η αντίδραση της Πειραιώς ήταν άμεση και σε υψηλούς τόνους, μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι στη γαλάζια κομματική έδρα που είδαν πίσω από αυτό μία ακόμη απόπειρα προσωπικής στοχοποίησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά κι έναν νέο πόλεμο λάσπης εναντίον τους – ο οποίος, μάλιστα, πιστεύουν ότι θα διαρκέσει μέχρι τις κάλπες των εθνικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Και τα δύο στη γαλάζια ανάγνωση έχουν ως «ηθικό αυτουργό» τον ένοικο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας «είναι προφανές ότι φέρει την κύρια ευθύνη για τον πρωτοφανή εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης». Από την αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζουν στον επικεφαλής της κυβέρνησης προεκλογικά – για να το πούμε κομψά – κίνητρα. Θεωρούν, δηλαδή, βέβαιο ότι «όσο η απαξιωμένη κυβέρνησή του (σ.σ.: του Αλέξη Τσίπρα) οδηγείται σε εκλογική συντριβή τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Εξάλλου, για τους νεοδημοκράτες δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι από τότε που εξελέγη στην ηγεσία του κόμματος ο Μητσοτάκης συστηματικά συκοφαντείται η σύζυγός του και συχνά συκοφαντούνται στενοί του συνεργάτες. Παράλληλα, σημειώνουν ότι από τη στοχοποίηση Δημητριάδη αποκρύπτεται «σκόπιμα» πως εκείνος υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Φλώρου.

Ο ίδιος ο άμεσα θιγόμενος, χθες, ενημέρωσε τους ακολούθους του στο Twitter ότι θα κοινοποιήσει μήνυση και αγωγή σε όσους τον συκοφάντησαν.

Κλιμακώνοντας, πάντως, τη σύγκρουση και υιοθετώντας πλήρως τα καταγγελλόμενα, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι ο Δημητριάδης ήταν «όχι μόνο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου που έφτιαχνε τις οφσόρ για να κλέψουν το Δημόσιο, αλλά και συνεταίρος του», ενώ υποστηρίζει ότι ο δικηγόρος «έτρεξε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές για να γλιτώσει». «Η πλάκα με τους θεσμούς τελείωσε…» σχολίαζαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά συνέχεια ανάλογων «χτυπημάτων».