Το χρυσό γκολ του Ελ Καντουρί επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να φύγει νικητής και από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (1-0) σε ένα παιχνίδι όπου για μια ακόμα φορά φάνηκε η αναγκαιότητα του VAR.

Με τον βοηθό του Παπαπέτρου, Βασίλη Καμπούρη να «ανακαλύπτει» οφσάιντ στο ριμπάουντ του Ακπόμ (μετά την απόκρουση του Μαοϊλοβιτς στη βολίδα του Κάνιας) και να μην κατακυρώνει το γκολ του άγγλου επιθετικού που την ώρα που φεύγει η μπάλα από το πόδι του Κάνιας, καλύπτεται τουλάχιστον δύο μέτρα από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων.

Ευτυχώς για τον διαιτητή Παπαπέτρου και τον βοηθό του (που είχε και άλλη λανθασμένη υπόδειξη στον Πρίγιοβιτς τον οποίο ανέκοψε σε πολλά υποσχόμενη επίθεση) το ακυρωθέν γκολ ήταν στο 88′ και δεν άλλαξε τον νικητή του αγώνα. Δύο φάσεις που «έβγαλαν» από τα ρούχα του τον τεχνικό των φιλοξενουμένων.

Δεδομένου ότι έγινε πολλή κουβέντα και για το πέναλτι που πήρε ο Μάνταλος για την ΑΕΚ στην Τρίπολη αλλά και ο Πρίγιοβιτς για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα στην Τούμπα, είναι ηλίου φαεινότερον ότι για την αθλητική ηγεσία έπρεπε να είναι προτεραιότητα το VAR και όχι τα κρατικά τηλεοπτικά συμβόλαια!

Αλλο πρόσωπο

Παλαιότερα όταν ο ΠΑΟΚ περνούσε τα διόδια των Μαλγάρων, πάθαινε ναυτία και οι νίκες του στην Αθήνα ήταν συλλεκτικό είδος. Από τον δεύτερο γύρο όμως πέρυσι ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσίασε ένα άλλο πρόσωπο με αποτέλεσμα όχι απλά να μη νικάει, αλλά να χάνει σπάνια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και κάπως έτσι ξεκίνησε και τη φετινή χρονιά περνώντας από μια έδρα που πέρυσι είχε σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν το πώς θα ξεπερνούσε αγωνιστικά το σοκ από τη βαριά ήττα και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μεσοβδόμαδα από την Μπενφίκα.

Και είναι η αλήθεια πως στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν σε άλλο γήπεδο ενώ παράλληλα ο Πανιώνιος ήταν πολύ δραστήριος και με Μασούρα από αριστερά και Καμαρά από δεξιά (με μπαλαντέρ τον Σπιριντόνοβιτς) δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πασχαλάκη.

Ο οποίος στην πιο επικίνδυνη στο 15′ σε σέντρα του Μασούρα, με υπερένταση πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ντουρμισάι που ετοιμαζόταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ομως μετά το 20′ οι γηπεδούχοι υποχώρησαν, ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα προς την εστία τους την οποία και παραβίασε τελικά με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ελ Καντουρί ο οποίος «εκτέλεσε» τον Μανοϊλοβιτς με γωνιακό σουτ (1-0 στο 69′) και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Λουτσέσκου είχε ρίξει στον αγώνα τον Ακπόμ στη θέση του άνευρου Πρίγιοβιτς τον οποίο είχαν εξουδετερώσει εύκολα οι γηπεδούχοι.

«Στο ημίχρονο έπρεπε να είμαστε μπροστά στο σκορ τουλάχιστον με 2-0 και αντί αυτού στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι δεχτήκαμε το μοναδικό γκόλ» τόνισε εκνευρισμένος ο τεχνικός του Πανιωνίου Ζοζέ Ανιγκό.

Ο Ουάρντα ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των φιλοξενουμένων με τον Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος βλέποντας και τον Πέλκα να μην είναι σε καλή βραδιά και να μην τροφοδοτείται σωστά ο Πρίγιοβιτς, άλλαξε τους εξτρέμ του πηγαίνοντας αριστερά τον Ουάρντα μπροστά από τον Βιεϊρίνια και τον Ελ Καντουρί από δεξιά, αν και ο Μαροκινός σε μια φάση που άλλαξε πλευρά και πήγε από την αριστερή που είναι και η δυνατή του, ήρθε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Εγκληματική (και αδιανόητη τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα τους ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι) η ενέργεια οπαδών του ΠΑΟΚ να ρίξουν φωτοβολίδα ευθείας βολής προς τους αντίστοιχους του Πανιωνίου. Απαράδεκτα και τα αντεθνικά συνθήματα των τελευταίων.

 

Πανιώνιος (Ανιγκό): Μανοϊλοβιτς, Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Κεϊτά, Μασούρας, Καμαρά (65′ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς (85′ Σιντί Αλί), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, (79′ Λημνιός) Πέλκας (67′ Ακπομ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (85′ Κάνιας).