Εχοντας ως… παρακαταθήκη το «διπλό» και την καλή εμφάνιση στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός θα αγωνιζόταν απέναντι στη Λαμία με «πρέπει». «Επρεπε» να δώσει συνέχεια στις νίκες του και να σβήσει μια για πάντα τον βραχνά του μείον μπροστά από τους βαθμούς με τους οποίους ξεκίνησε το πρωτάθλημα. «Επρεπε» να δείξει πως η εικόνα του στην Ξάνθη δεν ήταν μια… φωτοβολίδα. «Επρεπε» να ικανοποιήσει το κοινό του.

Και τα έκανε όλα. Επαιξε – στο δεύτερο ημίχρονο – καλό ποδόσφαιρο, πήρε ακόμα μια νίκη από χρυσάφι, έστειλε τους φίλους του στο σπίτι χαμογελαστούς και χαρούμενους. Κέρδισε το χειροκρότημα δικαίως, άφησε ξανά μεγάλες φιλοδοξίες, «υποσχέθηκε» στον κόσμο του πως ετούτη η παρέα, μια παρέα πιτσιρικάδων, που όση εμπειρία τους λείπει την καλύπτουν από την ποιότητά τους, μπορεί να προσφέρει μια σεζόν με όμορφες στιγμές.

Το 3-1 του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας χωρίζεται σε τρία μέρη. Από το 1′ μέχρι το 25′ οι Πράσινοι έπαιξαν με τη… φόρα που τους έδωσε η νίκη στην Ξάνθη. Είχαν κατοχή μπάλας και υπομονή, με τους Κουρμπέλη και Στάικο να κυκλοφορούν καλά την μπάλα, τον Μπουζούκη και τον Χατζηγιοβάννη να είναι δραστήριοι και τον Μουνιέ να μην επιτρέπει στην άμυνα της Λαμίας να βγει ούτε λίγα μέτρα. Σ’ αυτό το διάστημα οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, γκολ-καρμπόν από τον Μπουζούκη με εκείνο της πρώτης αγωνιστικής. Ομως μετά μπλόκαραν. Μπερδεύτηκαν από το… 6-2-1-1 που αγωνιζόταν η Λαμία, η οποία στάθηκε τυχερή ισοφαρίζοντας από μια στημένη φάση με τον Αντέτζο, στη μοναδική ολιγωρία της πράσινης άμυνας.

Αυτό το 1-1 έφερε άγχος στους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, αλλά όχι και στον προπονητή τους. «Θα αλλάξουμε σχηματισμό, θα παίξουμε περισσότερο επιθετικά, θα προσπαθήσουμε να απλώσουμε το παιχνίδι μας για να βρούμε χώρους και από τον άξονα. Εχουμε 48-50 λεπτά μπροστά μας, είμαστε καλύτεροι κι αν δεν έχουμε άγχος θα κερδίσουμε», τα λόγια του Δώνη στα αποδυτήρια.

Οι αλλαγές

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Δώνης έριξε στο ματς τον Γιόχανσον και τον Καμπετσή, γύρισε το σχήμα σε 4-2-3-1, ενώ όταν έβαλε τον Εμμανουηλίδη έπαιξε και με 4-4-2 για ένα διάστημα. Ο Παναθηναϊκός σταδιακά γινόταν ολοένα και καλύτερος. Εμπαινε με πολλούς τρόπους στην περιοχή, είχε εξαιρετική κυκλοφορία, ανέβασε τις γραμμές του και «έπνιξε» τη Λαμία. Το γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου. Και ήρθε έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Ινσούα, Μπουζούκη, Καμπετσή και Εμμανουηλίδη, με τον τελευταίο να «εκτελεί» από κοντά και να παίρνει το… αίμα του πίσω για τις χαμένες ευκαιρίες και το κλάμα που έριξε στην Ξάνθη.

Μετά το 2-1 ο Παναθηναϊκός φρόντισε να διαφυλάξει τους τρεις βαθμούς και να ψάξει μέσω των αντεπιθέσεων να τελειώσει οριστικά το ματς και το έκανε στο 88′, όταν ο Χατζηγιοβάννης μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» με υπέροχη προσποίηση τον Αντέτζο, ο τελευταίος τον ανέτρεψε και το πέναλτι του Κουρμπέλη διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στη δεύτερη νίκη του σε δύο ματς, έσβησε οριστικά εκείνο το -6, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με το «καλημέρα» κερδίζει τον κόσμο του. Οι περίπου 8.000 φίλοι του Παναθηναϊκού αποθέωσαν παίκτες και Δώνη, έφυγαν «γεμάτοι» από το γήπεδο και είναι δεδομένο πως στο επόμενο εντός έδρας ματς θα είναι πολύ περισσότεροι. Παράλληλα, ο Γιώργος Δώνης είδε τον Καμπετσή να κάνει υπέροχο ντεμπούτο, τον Μπουζούκη να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, τον Χατζηγιοβάννη να εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ και τον Εμμανουηλίδη να σκοράρει. «Μπέμπηδες» που… μεγαλώνουν κερδίζοντας.

Πολλά τα οφέλη

Ο Παναθηναϊκός έφτασε δίκαια στη δεύτερη νίκη του σε δύο ματς, «έσβησε» οριστικά εκείνο το -6, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι με το «καλημέρα» κερδίζει τον κόσμο του. Οι περίπου 8.000 φίλοι του Παναθηναϊκού αποθέωσαν παίκτες και Δώνη, έφυγαν «γεμάτοι» από το γήπεδο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (46′ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46′ Γιόχανσον), Κουρμπέλης, Στάικος, Ινσούα, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57′ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΜΙΑ (M. Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος (73′ Τσούκαλος), Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Καραγκούνης (54′ Μπουλούλης), Μπλάζιτς, Δημούτσος (73′ Οσμάν), Επστάιν, Μπαράλες.