Οι ιταλοί δημοσιογράφοι τον είχαν προειδοποιήσει από την πρώτη αγωνιστική της Serie A: «Θα διαπιστώσεις γρήγορα τις διαφορές του ιταλικού από το ισπανικό ποδόσφαιρο» είχαν διαμηνύσει στον Κριστιάνο Ρονάλντο μετά το πρώτο, άκαρπο γι’ αυτόν παιχνίδι με την Κιέβο, στη Βερόνα.

Συμπληρώθηκαν ήδη τρεις αγωνιστικές και ο CR7 συνεχίζει να ψάχνει το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα της Γιουβέντους.

Ο ιταλικός Τύπος δεν φημίζεται για την υπομονή του και την αβρότητά του στις αναλύσεις και τα σχόλια. Η περίπτωση λοιπόν του Ρονάλντο αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του.

«Γιατί ο Κριστιάνο δεν μπορεί να συναντήσει τον Ρονάλντο; Υποφέρει από την πίεση να αποδώσει, γεγονός που τον κάνει πιο ανθρώπινο παίκτη» σχολίασε η «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ».

«Ο Ρονάλντο δεν πέτυχε (να βάλει γκολ) και δεν έπεισε. Η ανομβρία συνεχίζεται. Ο Ρονάλντο παίζει μόνος στον δικό του κόσμο, αυτόν ενός εκκεντρικού σταρ» απασφάλισε η «Κοριέρε ντέλα Σέρα». «Κινείται με εξυπνάδα και παλεύει σκληρά, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμα ορατά» τον υπερασπίστηκε η «Τούτοσπορτ».

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Πάρμα στο Ενιο Ταρντίνι, παρουσία του πορτογάλου πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα, ο CR7 τα έψαλε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της Γηραιάς Κυρίας, τον Μάριο Μάντζουκιτς, όταν ο Κροάτης μπήκε εμπόδιο σε μία δυνάμει φάση για γκολ. Ηταν τόσο έξαλλος, ώστε ο Σούπερ Μάριο του ζήτησε συγνώμη. Πιθανόν η  οργή του Ρονάλντο να μην καταλάγιασε βλέποντας τον Μάντζουκιτς να σημειώνει το πρώτο γκολ και να δημιουργεί το δεύτερο (Ματουιντί) στη νίκη της Γιούβε με 2-1.

Ο CR7 έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γήπεδο και χωρίς να κάνει δηλώσεις στη μεικτή ζώνη, ενώ οι σωματοφύλακές του που αυξήθηκαν κατά δύο έπειτα από πρόσφατη απαίτησή του ζητούσαν από τους φωτογράφους να μην τραβούν φωτογραφίες του Πορτογάλου.

Ο λόγος ήταν ένα χτύπημα κάτω από το αριστερό μάτι που δέχτηκε ο Ρονάλντο στη διάρκεια του παιχνιδιού, το οποίο του προκάλεσε οίδημα.

Στα τρία πρώτα παιχνίδια ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας εξαπέλυσε 23 σουτ, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.  Το στατιστικό του που δεν συνοδεύεται με γκολ δεν δείχνει να προβληματίζει ιδιαίτερα ούτε τον ίδιο ούτε τον προπονητή του Μαξ Αλέγκρι. Την περσινή σεζόν χρειάστηκε 28 σουτ για να σπάσει το ρόδι, αλλά τελικά πέτυχε 26 γκολ σε 27 παιχνίδια.

«Τρεις επιπλέον βαθμοί. Εξαιρετική ομαδική δουλειά» ήταν το σχόλιο του Ρονάλντο στα social media.

Ο Αλέγκρι επανέλαβε αυτό που είχε πει και πριν από λίγες εβδομάδες: «Υπάρχουν δυσκολίες στη Serie A, στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί ο Ρονάλντο, αλλά γενικά είχε ένα καλό παιχνίδι».

Ο ιταλός προπονητής βρήκε επίσης την ευκαιρία να υπερασπιστεί το Calcio: «Ολοι υποτιμούν το επίπεδο της Serie A, αλλά είναι πολύ δύσκολο για έναν παίκτη να πετυχαίνει 40 γκολ τη σεζόν». Το καρφί ήταν για τη Λα Λίγκα. Και κατέληξε: «Οι κορυφαίοι σκόρερ συνήθως πετυχαίνουν 26 ή 27 γκολ στην Ιταλία – και συνήθως δεν κατακτούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Γι’ αυτό, το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ ο Ρονάλντο είναι ίσως καλύτερο για μας».

Ο γιος του Ρονάλντο, ο Κριστιανίνο όπως τον αποκαλούν οι Ιταλοί, τα πηγαίνει καλύτερα από τον διάσημο πατέρα του. Ως γνωστόν εντάχθηκε στην ομάδα Κ9 της Γιούβε πριν από λίγες ημέρες και στο ντεμπούτο του εναντίον της Λουκέντο πέτυχε τέσσερα γκολ φορώντας τη φανέλα με το νούμερο… 7.

Πογκμπά για Γιούβε

Αν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα, η Γιουβέντους σύντομα θα γίνει η νέα έδρα των Γκαλάκτικος.

Μετά το δημοσίευμα της «Τούτοσπορτ» το Σάββατο το οποίο αποκάλυπτε πως ο Πολ Πογκμπά θέλει να επιστρέψει στη Γηραιά Κυρία, χθες ήταν η σειρά της «Σάντεϊ Εξπρές» να ανακυκλώσει την είδηση.

Οι πηγές των δύο εφημερίδων αναφέρουν πως ο γάλλος μέσος έχει ενημερώσει τη Γιουνάιτεντ πως επιθυμία του είναι να συνεχίσει από τον Ιανουάριο την καριέρα του στο Τορίνο και να έχει τον χρόνο να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του.

Το παράδοξο, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, της υπόθεσης είναι πως η Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους είναι αντίπαλες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της UEFA, επιτρέπεται στο εξής να αγωνίζεται ένας παίκτης στο Τσάμπιονς Λιγκ αν πάρει μεταγραφή από άλλη ομάδα που επίσης συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.