Από την αρχή της σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει βασικό και αναντικατάστατο. Παρτενέρ του αλλάζει, αλλά ο Καμαρά παραμένει σταθερός στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Στα πρώτα παιχνίδια ή για να το πω ακριβέστερα, στις πρώτες αγωνιστικές φάσεις της σεζόν, ο κόσμος αντιμετώπιζε με δυσπιστία αυτόν τον νεαρό μέσο που ήρθε από τη Γαλλία. Σταδιακά, ο παίκτης έδειξε να ξεψαρώνει, να δοκιμάζει συνεργασίες, να ζητά παραπάνω φορές την μπάλα, να εμπιστεύεται περισσότερο τα πόδια του. Το ποιος ακριβώς τον έφερε στο Λιμάνι, ο Μοντέστο ή ακόμη και ο Καρεμπέ, μάλλον δεν έχει και τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή.

Το θέμα είναι πως εδώ μιλάμε για παίκτη-εύρημα. Τρεχαλατζής από τους λίγους, σε θέση που πάντα έχει ανάγκη μια ομάδα, ένας παίκτης που ακαταπόνητος καθώς δείχνει, καταθέτει ψυχή και δίνει το καλό παράδειγμα. Χθες κόντρα στον ΠΑΣ, έβγαλε μια πάσα στην πλάτη της άμυνας που έχρισε σκόρερ τον Ομάρ. Κάτι που φανερώνει και δημιουργικές ικανότητες για έναν ποδοσφαιριστή άσημο και σίγουρα όχι στους πρώτους στον πίνακα με τους δημοφιλείς του Ολυμπιακού. Αν και σταδιακά οι οπαδοί του Ολυμπιακού παραδέχονται τα προσόντα του Καμαρά και αντιλαμβάνονται το «πρέπει» της συνεχούς παρουσίας του στη βασική ενδεκάδα.

Στο εξής, η σκυτάλη πάει στα χέρια του Μαρτίνς.

Ο πορτογάλος κόουτς θα κληθεί να πάρει αποφάσεις και ουδείς μπορεί να προσπεράσει τα ονόματα που έχει στη διάθεσή του για τη μέση της ομάδας. Μεταξύ αυτών και οι Γκιγέρμε, Νάτχο, δύο δυνατές μεταγραφές κι ας μην έχουμε παρακολουθήσει δείγματα γραφής από τους συγκεκριμένους. Φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και τον Γιάγια Τουρέ, έναν άσο με βαρύ όνομα που δίνει άλλη οντότητα συνολικά στην τόσο φιλόδοξη ομάδα του Ολυμπιακού που βρίθει αστεριών και μοιάζει πλήρης σε όλες τις θέσεις της ενδεκάδας.

Φυσικά, σε μια μακριά σε διάρκεια σεζόν, ισχύει το «όλοι οι καλοί χωράνε». Ουδεμία αντίρρηση και άλλωστε η λέξη rotation έγινε της μόδας στις μέρες μας όταν αναγκαστικά οι προπονητές κάνουν αλλαγές, δίνουν ανάσες σε παίκτες και χρησιμοποιούν τους πάντες ώστε να τους διατηρήσουν σε φόρμα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν υπάρχουν βασικοί και όλοι παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τους τεχνικούς. Δεκτό. Ωστόσο, αυτός ο παίκτης που ήρθε τόσο ξαφνικά, πείθει ότι δεν θα αφήσει έτσι εύκολα τη φανέλα. Και μέσα στον γαλαξία αστέρων του Ολυμπιακού, εμφανίζεται φιλόδοξος για να αφήσει το στίγμα του. Γιατί και του λόγου του είναι ένα αστεράκι ολκής με πολυεπίπεδη προσφορά στο σύνολο.