Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης άρχισαν να οδηγούν την κούρσα στο ισπανικό πρωτάθλημα και όλα δείχνουν πως θα δώσουν δυνατή μάχη για τον εφετινό τίτλο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Λιονέλ Μέσι σε μεγάλα κέφια (δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ) συνέτριψε στο Καμπ Νου την νεοφώτιστη Ουέσκα με 8-2, ενώ η Ρεάλ νίκησε στο Μπερναμπέου 4-1 τη Λεγανές.

Ο Μέσι με τις δύο ασίστ που μοίρασε (σε Ράκιτις και Ζόρντι Αλμπα) έφτασε τις 250 στην καριέρα του, από τις οποίες οι 212 είναι με την Μπαρτσελόνα και οι υπόλοιπες 38 με την Εθνική Αργεντινής. Τα οκτώ γκολ που πέτυχε η Μπαρτσελόνα είναι το μεγαλύτερο σκορ επί εποχής Ερνεστο Βαλβέρδε. Αλλες δύο φορές πέρυσι είχε σημειώσει έξι γκολ επί Εϊμπαρ και Τζιρόνα.

«Σιγά σιγά αρχίζουμε να βρίσκουμε ρυθμό. Η αλήθεια είναι ότι αρχίσαμε το ματς λίγο χαλαρά, αλλά το γκολ της Ουέσκα μας αφύπνισε. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτά που θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά» είπε ο Λουίς Σουάρες που πέτυχε επίσης δύο γκολ. Για την Μπαρτσελόνα σκόραραν επίσης οι Ράκιτιτς, Ντεμπελέ, Ζόρντι Αλμπα, ενώ αυτογκόλ, σημείωσε ο Πουλίδο. Η Ουέσκα προηγήθηκε πολύ νωρίς, ενώ μείωσε σε 3-2 με τον Γκαγιάρ.

Τι κι αν λείπει ο Κριατιάνο Ρονάλντο; Η Ρεάλ πέτυχε την τρίτη της νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα και ο Γιουλέν Λοπετέγκι βλέπει τον Καρίμ Μπενζεμά να έχει βρει τον εαυτό του και να έχει πετύχει ήδη τέσσερα, ενώ ακολουθεί ο Γκάρεθ Μπέιλ με τρία, αλλά και μία ασίστ.

Η Ρεάλ νίκησε 4-1 τη Λεγανές και ο Λοπετέγκι είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος. Προς το παρόν, επιθετικό πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει, καθώς η ομάδα έχει πετύχει δέκα γκολ. «Για το γκολ δουλεύει όλη η ομάδα, ωστόσο υπάρχουν πάντα παίκτες που το έχουν πιο εύκολα», είπε ο τεχνικός της Ρεάλ που επανέλαβε πως δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Μπενζεμά δύο, Μπέιλ, Ράμος από ένα σκόραραν κόντρα στη Λεγανές.

«Εχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο, κάνουμε περισσότερη προπόνηση και με όλα αυτά δείχνουμε πραγματική ομάδα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν αυτά που ζητάω και έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν τις οδηγίες στο γήπεδο», πρόσθεσε ο προπονητής της Ρεάλ, ο οποίος δέχτηκε και ερώτηση για τον Καρίμ Μπενζεμά: «Πάντα ήταν τεράστιος παίκτης. Είναι ευχαριστημένος που βοηθά την ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει έτσι. Μπορεί να τελειώσει τη χρονιά με 30-40 γκολ».

Ο Τιμπό Κουρτουά ήταν για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια: «Οι πόρτες στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα ανοιχτές για σπουδαίους παίκτες. Κι ο Τιμπό είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Ας μην ξεχνάμε και πόσο μας έχει βοηθήσει και ο Νάβας. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο προπονητής πρέπει πριν από κάθε ματς να παίρνει τη δύσκολη απόφαση, ποιόν από τους δύο να χρησιμοποιήσει», σημείωσε ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος.