Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο στην υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αρη Φλώρου, μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη από τα «ΝΕΑ», όπου ο καθηγητής και διευθυντής στην Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού Σπύρος Ζακυνθινός έβαλε ξεκάθαρα στο κάδρο των ευθυνών συγκεκριμένο γιατρό.

Το πρόσωπο αυτό χθες το απόγευμα, όπως έγινε γνωστό, προσήλθε αυτοβούλως στο γραφείο της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προκειμένου να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση που ερευνάται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο εν λόγω γιατρός, ο οποίος συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, εξετάστηκε από την εισαγγελική λειτουργό, αλλά η κατάθεση που έδωσε ήταν χωρίς όρκο. Αυτό οδηγεί με δικονομική ακρίβεια στο γεγονός ότι όλα όσα είπε, τα οποία αποτελούν πλέον σώμα της δικογραφίας, τα κατέθεσε ανωμοτί (χωρίς όρκο), γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η εισαγγελική αρχή δεν τον αντιμετώπισε ως μάρτυρα αλλά ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινης πράξης. Πηγές από τον χώρο των δικαστηρίων έλεγαν μάλιστα στα «ΝΕΑ» ότι παρά την κατάθεσή του, η οποία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες, ο συγκεκριμένος γιατρός είναι πολύ πιθανόν να ξαναπεράσει την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση και να παραδώσει εγγράφως τις δικές του εξηγήσεις αναφορικά με τον ρόλο και την εμπλοκή του στην υπόθεση του Φλώρου. Ο γιατρός αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο περίπου στις οκτώ χθες το βράδυ με αυτοκίνητο της Ασφάλειας και συνοδεία δύο αστυνομικών με πολιτικά, γεγονός που κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι για πρόσωπα που εξετάζονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ακόμα και αν καταθέτουν με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του όμως, αυτό έγινε ώστε ο εντολέας του να αποφύγει δημοσιογράφους και κάμερες. Ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση Φλώρου γιατρός προσήλθε αυτοβούλως (δίχως να κληθεί δηλαδή) στο εισαγγελικό γραφείο, αναγνωρίζοντας τον εαυτό του στις καταγγελίες του διευθυντή της Α΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρου Ζακυνθινού. Ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση που έγινε στον κατηγορούμενο επιχειρηματία, μιλώντας στα «ΝΕΑ» όχι μόνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά έδειξε και τον βασικό «ύποπτο» που φέρεται να πλαστογράφησε τις επίμαχες γνωματεύσεις. Η αποκάλυψη αυτή έφερε τον κ .Ζακυνθινό ως το πρώτο μάρτυρα στο γραφείο των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που, σύμφωνα με τα όσα δημόσια έχει δηλώσει, αποδεικνύουν τον πλαστογράφο της ιατρικής γνωμάτευσης. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο κ. Ζακυνθινός, ο οποίος θεωρείται κομβικός μάρτυρας στην εν εξελίξει προκαταρκτική εξέταση, «ο συγκεκριμένος γιατρός είχε φέρει τον Φλώρο για εξέταση στο νοσοκομείο. Η γνωμάτευση φέρει τη δική του υπογραφή, ενώ υπάρχει και το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει ότι εκείνος τον συνόδευε στη μελέτη ύπνου. Πήγαμε στο Εργαστήριο Υπνου και ερευνώντας τα αρχεία μας εντοπίσαμε τόσο την πραγματική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Α. Φλώρος όσο και την εξέταση που εμπεριέχεται στον φάκελο που παραδόθηκε στο ΚΕΠΑ». Σε ό,τι αφορά το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, τον Α. Φλώρο, αφού παρέλαβε και το φυλακιστήριό του χθες από τον αρμόδιο εισαγγελέα επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας.