Χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ των τριών διεκδικητών του τίτλου, βάσει transfermarkt: Ολυμπιακός 67,5 εκατομμύρια. ΠΑΟΚ 59,3. ΑΕΚ 38,4. Πριν προχωρήσουμε να κάνουμε μία αναφορά στις θεωρίες συνωμοσίας. Και τη γοητεία που ασκούν: η προσεδάφιση στη Σελήνη που δεν έγινε ποτέ. Το τρίγωνο των Βερμούδων. Οι μυστικές οργανώσεις σαν τους Τέκτονες και τους Illuminati που κυβερνούν τον κόσμο. Δεν θα ήταν δύσκολο το συγκεκριμένο φρούτο να ευδοκιμήσει στην πατρίδα μας. Οι εξ ουρανών ψεκασμοί ήταν ένα από τα ισχυρά ατού των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να εισέλθουν στη Βουλή και να συγκυβερνήσουν με τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ. Το φαινόμενο δεν αφορά τους απλούς πολίτες. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας απέδωσε την αιτία των φονικών πυρκαγιών του Ιουλίου σε «ασύμμετρα φαινόμενα». Και δεν θα μπορούσε να υπολείπεται το ποδόσφαιρο. Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού που θεωρούν τον Αλαφούζο μπροστινό του Βαρδινογιάννη.

Θύελλα

Μια πολύ διαδεδομένη και «συμφέρουσα» θεωρία συνωμοσίας είχε να κάνει με την αγωνιστική υπεροπλία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Οτι οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στον πακτωλό χρημάτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Γεγονός που δημιουργούσε υπεροπλία σε σχέση με τους ανταγωνιστές του και νόθευε τον ανταγωνισμό. Αγνοούνταν ότι στις εννιά σεζόν (με την τρέχουσα) που βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, τις τρεις δεν υπήρξαν έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι έρχεται η πρόσφατη μεταγραφική περίοδος να αποκαταστήσει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και δεν θα σταθώ στις μη μεταγραφές της ΑΕΚ, μετά την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών των οπαδών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα και να έκανε μία – δύο ακόμα μεταγραφές η ΑΕΚ, δεν θα άλλαζε κάτι.

Η διαφορά της αξίας του ρόστερ, σε σχέση με τους Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ, θα ήταν και πάλι συντριπτική. Ο Ολυμπιακός, χωρίς τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, εξακολουθεί να έχει το πιο ακριβό έμψυχο υλικό. Τινάζοντας με την προσθήκη του Γιάγια Τουρέ την μπάνκα στον αέρα. Κοντά στα 67,5 εκατ. του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ, με την αποτίμηση της αξίας των ποδοσφαιριστών του, να φτάνει τα 59,3 εκατ. Χωρίς πέρυσι να παίρνει ούτε ένα ευρώ από το Γιουρόπα και φέτος στην προσπάθεια για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να σκοντάφτει στην Μπενφίκα. Παρά την έλλειψη εσόδων, όμως, λεφτά στην ομάδα πέφτουν. Την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ, τα έσοδα από το Γιουρόπα έφτασαν τα 10 εκατ. Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου, με την ομάδα να χτυπάει πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια, αποκτήθηκαν ο ελεύθερος Μασούντ, ο Μοράν με 130.000 και με κάτι παραπάνω ο Χουλτ. Επιλογή τους και δικαίωμά τους.

Μεταγραφές

Με την πρόκριση στους ομίλους, κοινή ήταν η διαπίστωση των αθλητικογράφων ότι «η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο». Οι μη μεταγραφές που ακολούθησαν δεν φαίνεται να το επιβεβαιώνουν. Ξαναλέω, επιλογή τους και δικαίωμά τους. Οντας μάλιστα και πρωταθλητές και στους ομίλους. Το να στήνεις όμως όλα αυτά τα χρόνια τον Ολυμπιακό στον τοίχο επειδή επένδυε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ σε καλές και ακριβές μεταγραφές είναι σόλοικο. Κι όταν μάλιστα αυτό δεν γίνεται σήμερα από τον πρώτο ανταγωνιστή του, που βρέθηκε σ’ αυτή την πλεονεκτική θέση. Ιδού λοιπόν πώς ξεφτίζουν και καταρρέουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Με τη μία. Οσο ζει ο Ελβις Πρίσλεϊ, άλλο τόσο η πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στα λεφτά της UEFA. Ο Ολυμπιακός, και χωρίς αυτά τα λεφτά, έχει την πιο ακριβή ομάδα. Σχεδόν διπλάσιας αξίας από τον πρωταθλητή και μετέχοντα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας έγινε μπούκα στα αποδυτήρια

των διαιτητών στο ημίχρονο;