Ο Λεβαδειακός στηρίχθηκε πέρυσι στη δυνατή έδρα του για να παραμείνει (εύκολα) στη Σούπερ Λίγκα, μαζεύοντας 26 από τους 34 συνολικά βαθμούς. Το ίδιο λοιπόν θέλει να κάνει και φέτος και το πρώτο βήμα έγινε με το 1-0 επί του Απόλλωνα.

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου άξιζε τη νίκη και το γκολ ήρθε στο πλέον κατάλληλο σημείο. Δεν είχαν περάσει παρά πέντε λεπτά από τη στιγμή που έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του σέρβου στόπερ Γιόβαν Κρνέτα (68′).

Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ και ο Μάρκο Μαρκόφσκι με κεφαλιά νίκησε τον εξαιρετικό Χουάντερσον για να δώσει τους πρώτους τρεις βαθμούς στην ομάδα του (73′).

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς σε όλη τη διάρκειά του. Ο Απόλλωνας  έδειξε από την αρχή πως είχε εστιάσει στην αμυντική προσπάθεια προκειμένου να  διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, παρά να επιτεθεί. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη (και ουσιαστικά η μοναδική) επικίνδυνη στιγμή για τους φιλοξενουμένους ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μάντζιου (άουτ). Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει νωρίτερα, αλλά τον σταμάτησε ο Χουάντερσον. Ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας είχε τέσσερις εξαιρετικές επεμβάσεις σε σουτ των Μητρόπουλου, Μαρκόφσκι, Τσαμπούρη και Ντιόγκο.

«Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και φάσεις για γκολ. Υπήρχε όμως άγχος καθώς ήταν το πρώτο ματς στην έδρα μας. Δεν κινδυνεύσαμε πάντως, ενώ όταν μείναμε με δέκα παίκτες, σκοράραμε γρήγορα και στη συνέχεια κάναμε καλή διαχείριση» είπε ο Ακης Μάντζιος.

Ο Απόλλωνας είναι σε αναζήτηση προπονητή και ο Λευτέρης Βελέντζας που ήταν στον πάγκο σημείωσε πως «η ομάδα έδειξε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο από το προηγούμενο παιχνίδι και όλοι οι παίκτες προσπάθησαν». Πάντως έκανε και παράπονα για το φάουλ που καταλογίστηκε και από το οποίο σημειώθηκε το γκολ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κρνέτα, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Ομο, Νανγκίς (72΄ Καραχάλιος), Σουμπίνιο (84΄ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (90΄+3 Αντιλέχου), Μαρκόφσκι.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Λούκιτς, Ναδάλες, Κοντοές (86΄ Ελ-Χέλβε), Πέδρο (62΄ Ντούρσο), Κονέ (77΄ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι, Τριάδης, Μάντζιος.