Και τελικά… Φεντερίκο Μακέντα. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την κορυφή της επίθεσης, με τους Πράσινους να φέρνουν στην Ελλάδα τον ιταλό σέντερ φορ και να τον κλείνουν για τα επόμενα τρία χρόνια, έπειτα από ένα θρίλερ που υπήρξε χθες το απόγευμα και στο οποίο πρωταγωνίστησε και ο νιγηριανός επιθετικός Ααρόν Ολανάρε.

Ο Μακέντα είχε έρθει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό εδώ και αρκετό καιρό, τόσο στο οικονομικό σκέλος όσο και στη διάρκεια του συμβολαίου.

Ο παίκτης ήθελε να επιστρέψει σε ένα καλό επίπεδο, να φτιάξει και πάλι το όνομά του και από την πρώτη στιγμή είχε δει θετικά την προοπτική του Παναθηναϊκού. Είχε συμφωνήσει με τον Νταμπίζα ακόμα και να περιμένει και χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός να χάσει αρκετούς από τους στόχους που είχε πιο ψηλά, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, μέχρι να φτάσει στην απόκτηση του 27χρονου Ιταλού.

Χθες το απόγευμα, πάντως, ο Παναθηναϊκός έκανε την απέλπιδα προσπάθεια προκειμένου να πάρει τον Νιγηριανό Ααρόν Ολανάρε, που είχε μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Και μάλιστα προχώρησε σε επίσημη πρόταση για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή, μια πρόταση ωστόσο που απείχε πολύ από τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ζητούσε περισσότερα.

Τελικά, οι Πράσινοι βλέποντας πως θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμα και μέχρι την τελευταία μέρα για τον Ολανάρε, προχώρησαν στην ενεργοποίηση της συμφωνίας με τον Μακέντα, τον οποίο είχαν φέρει στη χώρα μας από το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Ο ιταλός επιθετικός ήταν εδώ και πολύ καιρό… σταντ μπάι από τον Παναθηναϊκό και επί της ουσίας ήταν κλεισμένος από τους Πράσινους, οι οποίοι πάλεψαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες για τον Ααρόν Ολανάρε, που είχε μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Για βασικός ο Καμπετσής

Ο Αργύρης Καμπετσής ενθουσίασε με την πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία. Μπήκε και… άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού μεσοεπιθετικά, έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ της ομάδας, έδωσε την πάσα στον Χατζηγιοβάννη για το πέναλτι που κέρδισαν οι Πράσινοι και κλείδωσαν το παιχνίδι. Είχε μια γεμάτη εμφάνιση και κατάφερε να ξεχωρίσει και να αναδειχθεί κορυφαίος.

Αυτή η εμφάνιση τον φέρνει κοντά στην ενδεκάδα ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα. Εκεί που ο Παναθηναϊκός ίσως χρειαστεί περισσότερο ύψος στην επίθεση, ενώ και ο Μουνιέ είναι εξαιρετικά αμφίβολος και πιθανότατα δεν προλαβαίνει το συγκεκριμένο ματς, παρά τη διακοπή που υπάρχει αυτή την εβδομάδα.

Οσον αφορά τις διοικητικές εξελίξεις, και χθες τα νομικά επιτελεία των Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και Γιάννη Αλαφούζου είχαν συνάντηση για αρκετές ώρες στα γραφεία του Σκάι ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας. Και από τις δύο πλευρές δεν βγαίνει κάτι αρνητικό και όλα δείχνουν πως οδεύουμε πλέον στην τελική ευθεία προκειμένου να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό και να μετράμε αντίστροφα πλέον για επίσημες ανακοινώσεις.

Αναβολών… συνέχεια για τις προσφυγές

Νέα αναβολή πήραν οι προσφυγές των Ρινάλντι, Ρέις και Σιλά, που ήταν προγραμματισμένες να εκδικαστούν χθες Δευτέρα. Ωστόσο από τον Παναθηναϊκό ζήτησαν και πήραν εκ νέου αναβολή για τις 17 Σεπτεμβρίου.