Η εντός έδρας ήττα του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο δεν του άφηνε πολλά περιθώρια. Κι ας είμαστε ακόμα στο… καλημέρα της σεζόν. Θα ήταν βαρύ δεύτερη σερί απώλεια στο Αγρίνιο από ομάδες «στα μέτρα του». Ο Παναιτωλικός για 80 λεπτά τα έκανε όλα σωστά. Είχε πλάνο, σχέδιο, συγκέντρωση, αποτελεσματικότητα, τιμώρησε τις αδυναμίες του ΟΦΗ και μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μπροστά με 2-0. Ολα έδειχναν να βαδίζουν καλά. Και εν τέλει… βάδισαν. Αγχωτικά μεν, αφού ο ΟΦΗ μείωσε στο 88′ με το αυτογκόλ του Ερικσον, αλλά δίκαια.

Η ομάδα του Αγρινίου δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της απέναντι σε αυτόν τον ΟΦΗ, ο οποίος άργησε χαρακτηριστικά να μπει στο… πετσί του αγώνα και όταν μείωσε ήταν πολύ αργά. Οι Κρητικοί έβγαλαν πολλά νεύρα και εκνευρισμό, δεν έδειξαν την ίδια υπομονή με αυτή που είχαν στη Νέα Σμύρνη, όπου έφυγαν με το 2-2 την πρώτη αγωνιστική και δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τίποτα περισσότερο από το ματς. Ενας εκνευρισμός που ξεκίνησε από το γκολ του Μοράρ στο 23′, με τον ρουμάνο επιθετικό να εκμεταλλεύεται άψογα την υπέροχη κάθετη πάσα του Μαρινάκη και να σκοράρει στο τετ α τετ. Στο 38′ ο Βουό βρέθηκε και αυτός σε θέση τετ α τετ, όμως στην προσπάθειά του να περάσει τον Κυριακίδη έπεσε μόνος του στο έδαφος και δεν πήρε τίποτα παραπάνω από τη φάση παρά μόνο κίτρινη κάρτα (συνολικά οι Κρητικοί είδαν 8 φορές την κίτρινη κάρτα).

Ο Μοράρ… χτύπησε και πάλι στο 58′, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ και απόκρουση του Στρέζου, ο Ρουμάνος πήρε το… ριμπάουντ και με πλασέ από πλάγια θέση έκανε το 2-0, φέρνοντας τον Παναιτωλικό σε θέση ισχύος για τα καλά. Ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του από το 75′ και έπειτα, έγινε πολύ πιεστικός μετά το 80′, ο Παναιτωλικός γύριζε ολοένα και περισσότερο προς την άμυνά του, ωστόσο το γκολ ήρθε αργά.

Στο 88′ ο Eρικσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1, αλλά οι Κρητικοί δεν κατάφεραν στον χρόνο που είχε απομείνει να δημιουργήσουν κάτι περισσότερο και να απειλήσουν με την ισοφάριση, μένοντας χωρίς νίκη για δεύτερο σερί ματς, χωρίς όμως ακόμα να έχουν παίξει στην έδρα τους.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Αργκους, Τσοκάνης, Ερικσον, Ουίλιαν (66′ Λιάβας), Μανά (81′ Ρότσα), Μάσουρεκ (86′ Μάσουρεκ), Ντίας, Μοράρ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (29′ Παπαστεριανός), Παπάζογλου, Μπολάκης, Ποτουρίδης,  Κυριακίδης, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης (75′ Αραβίδης), Πλατέλλας (61′ Ντίνας), Βουό.