«Δεν καταλαβαίνω τη μεταγραφή. Δεν γνωρίζω αν η Γιουβέντους ήρθε σε επαφή μαζί του ή αν ο Μέντες ήταν αυτός που έκανε την προσφορά. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως αυτή τη συμφωνία».

Είναι ευλογία ή κατάρα για μία ομάδα να έχει στις τάξεις της τον 33χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο;

Στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην «Εκίπ» ο Μισέλ Πλατινί εξέφρασε δυσφορία και αντιρρήσεις για την απόφαση της πρώην ομάδας του Γιουβέντους να εντάξει στο δυναμικό της έναν παίκτη 33 ετών.

Ως συνέχεια των απόψεων του πρώην προέδρου της UEFA ήρθαν οι δηλώσεις του Ζοζέ Μουρίνιο, σύμφωνα με τις οποίες ουδέποτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ασχολήθηκε με το θέμα της επιστροφής του Πορτογάλου στο Ολντ Τράφορντ.

«Δεν τέθηκε ποτέ το θέμα να έρθει σε μας ο Κριστιάνο», είπε ο Μουρίνιο στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την «Ντέιλι Μίρορ» ο Μουρίνιο είπε στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Εντ Γούντγουορντ να μην ντύσει στα κόκκινα τον Κριστιάνο Ρονάλντο γιατί η συμφωνία δεν έχει οικονομική λογική.

Ο διάσημος προπονητής θεωρούσε υπερβολικά τα 100 εκατ. ευρώ για έναν 33χρονο παίκτη.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, η μέχρι σήμερα αγωνιστική παρουσία του CR7 στη Γιουβέντους μάλλον δικαιώνει τις απόψεις των Πλατινί και Μουρίνιο.

Η Γηραιά Κυρία, που απέκτησε τον Ρονάλντο με στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, αναγκάζεται να χτίσει τείχη για να προστατεύσει την τεράστια επένδυσή της. Πρώτος ο προπονητής του Μαξ Αλέγκρι και ακολούθως κάποιοι από τους συμπαίκτες του, όπως ο Ματουιντί, καταβάλλουν προσπάθειες για να δικαιολογήσουν την ανομβρία τερμάτων του Ρονάλντο. Η μηχανή παραγωγής γκολ με τις πέντε Χρυσές Μπάλες προς το παρόν απογοητεύει στη Serie A και ο Τύπος δεν διστάζει να ασκήσει κριτική στην άλλοτε πριμαντόνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η «Κοριέρε ντελο Σπορτ» κυκλοφόρησε την Κυριακή με πρωτοσέλιδο CR5,5 και όχι 7, λόγω της κακής απόδοσής του.

Η αγωνιστική αμφισβήτηση του Ρονάλντο και ταυτόχρονα η άμεση προσαρμογή και βελτίωση της εικόνας της Ρεάλ στο γήπεδο προκαλούν ρήγματα στον μύθο του CR7.

Η αποχώρηση του παίκτη που διεκδίκησε και πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο της δόξας από τα τρία συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε η Ρεάλ, προκαλεί ανακούφιση στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Ερωτήματα

Πρόκειται για μια παραδοξότητα ή για την αποκάλυψη της πραγματικότητας; Μήπως εν τέλει ο ρόλος του Ρονάλντο στη Ρεάλ ήταν υπερτιμημένος σε σχέση με την προσφορά των υπόλοιπων παικτών;

Αυτοί που μοιάζουν να λυτρώθηκαν από την αποχώρηση του Ρονάλντο είναι ο Μπενζεμά και ο Μπέιλ.

Ο Γάλλος που πριν αφιχθεί στη Μαδρίτη αγωνιζόταν στη Λυών και θεωρείτο ένας «Κιλιάν Εμπαπέ» της εποχής του, σταμάτησε να ανθεί ποδοσφαιρικά στη σκιά του διάσημου συμπαίκτη του.

Με μοχλό την ποδοσφαιρική του αυταρέσκεια και τον έλεγχο των εκάστοτε προπονητών ο Πορτογάλος είχε καταφέρει να αφυδατώσει το πλούσιο ταλέντο του Μπενζεμά και να τον μετατρέψει σε παρακοιμώμενό του.

Ηταν αυτός που έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά. Που μάρκαρε, που έκλεινε τους χώρους, που του έβγαζε ασίστ και στο τέλος αυτός που μετατρεπόταν σε αποδιοπομπαίο τράγο.

Η κοινή ρίζα, η Αλγερία, που είχε με τον Ζινεντίν Ζιντάν έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να παραμείνει στο Σαντιάγο Μπερναμπέου ο Μπενζεμά και σήμερα όλη η Ρεάλ να μιλά για τον αναγεννημένο επιθετικό.

Τέσσερα γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όταν σε όλη την περσινή σεζόν είχε πετύχει μόλις πέντε.

Η Ρεάλ άλλαξε τσιπ, πέταξε τον χαλινό που της είχε τοποθετήσει ο Ρονάλντο και οι άλλοτε πρωτοσπαθάριοί του όπως ο Μπέιλ και ο Γάλλος πρωταγωνιστούν.

«Ναι, θα μπορούσε να πετύχει 40 γκολ φέτος», είπε για τον απελευθερωμένο Μπενζεμά ο προπονητής του Γιουλέν Λοπετέγκι, για να τα ακούσει ο Ρονάλντο. Η «Ας» ήταν πιο επιθετική: «Μπενζεμά – Ρονάλντο 5-0», έγραψε, θυμίζοντας τα γκολ που έχει βάλει ο Γάλλος σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και το μεγάλο μηδέν του CR7.

«Η αλήθεια είναι πως τώρα η Ρεάλ παίζει με 11 και όχι με 10 συν έναν, όπως συνέβαινε τα εννέα τελευταία χρόνια», σχολίασε η «Μάρκα». Αουτς…