Γκρο πλαν με τον Τζον Χιούστον να καπνίζει. Μια σύγκρουση αυτοκινήτου, μοτοσικλέτες που μαρσάρουν τη νύχτα, ο «αποκεφαλισμός» μιας κούκλας μανεκέν. Και κάπου μια φωνή που συστήνει τον πρωταγωνιστή της ταινίας (Χιούστον) σαν τον «Ερνεστ Χεμινγκγουέι του σινεμά».

Αυτές είναι οι φευγαλέες εντυπώσεις από το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Η άλλη πλευρά του ανέμου», την οποία ο μέγας Ορσον Γουέλς ξεκίνησε μεταξύ 1970 – 1977 και τελικά άφησε ανολοκλήρωτη. Με τη χρηματοδότηση του Netflix και τη συνδρομή του παραγωγού Φρανκ Μάρσαλ (ναι, ο άνθρωπος από τον οποίον ο Σπίλμπεργκ ζήτησε 10.000 φίδια για ένα πλάνο στους «Κυνηγούς της χαμένης κιβωτού») το φιλμ προβλήθηκε ήδη στο Φεστιβάλ Telluride και στη Βενετία, σε μια εκδοχή 45 λεπτών.

«Σκηνοθέτης» κατά κάποιον τρόπο ήταν ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος είχε σταθεί στο πλευρό του Γουέλς υποδυόμενος τον νεαρό σκηνοθέτη Μπρουκς Οτερλεϊκ. Σε ένα αυτοαναφορικό σχόλιο, από αυτά που συνήθιζε ο Γουέλς για τον κόσμο του κινηματογράφου, το κύκνειο άσμα του αφηγείται την ιστορία του γκριζομάλλη σκηνοθέτη Τζέι Τζέι «Τζέικ», ο οποίος επιστρέφει στο Λος Αντζελες ύστερα από πολυετή αυτοεξορία στην Ευρώπη, σχεδιάζοντας να ολοκληρώσει την ταινία που θα σηματοδοτεί την επιστροφή του (ο Γουέλς πεθαίνει το 1985 και δύο χρόνια αργότερα ο Χιούστον, έχοντας μόλις γυρίσει το δικό του κύκνειο άσμα, τον αριστουργηματικό «Νεκρό», βασισμένο στο διήγημα του Τζέιμς Τζόις).

Η ταινία θα προβληθεί από τις 2 Νοεμβρίου σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.