Θα θυμάστε ασφαλώς την ουγγρική Βίντι (άλλοτε Βιντεότον) που βρέθηκε πρόσφατα στον δρόμο της ΑΕΚ και τώρα θα τη δούμε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Προσέξτε, λοιπόν, τι έμαθα ότι σχεδιάζουν οι προσεχείς αντίπαλοι της ομάδας του Λουτσέσκου. Ναι μεν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ οι τιμές των εισιτηρίων έφταναν μετά βίας τα έξι ευρώ, αλλά κόντρα στην Τσέλσι σκοπεύουν να ανεβάσουν τις τιμές και το εισιτήριο θα διατίθεται προς 52 ευρώ το ένα! Οσο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, η Βίντι κάνει μικρό… σκόντο και θα το δίνει έναντι 21 ευρώ. Αυτές είναι δουλειές!

Ο Αγιαξ στο μικροσκόπιο

Τη μελέτη και ανάλυση του Αγιαξ έχουν αρχίσει ήδη  στην ΑΕΚ, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του να παρακολουθούν τα πρόσφατα παιχνίδια της ολλανδικής ομάδας. Ο προπονητής της ΑΕΚ έβαλε στο μικροσκόπιο τον πρώτο αντίπαλο της Ενωσης για τη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να προχωρήσει και στην ανάλυση προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Εικάζω ότι οι παίκτες του Δικεφάλου θέλουν να έχουν μια πρώτη εικόνα για τα όσα θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα του θεσμού. Αλλωστε οι περισσότεροι είναι άπειροι. Πάντα, όμως, μια καλή αρχή έχει τη σημασία της για την πορεία του εκάστοτε ομίλου.

O κόουτς κάνει επίθεση

Η Λαμία άρχισε με δύο απανωτές ήττες και μάλιστα δέχθηκε από τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι της, κάτι που δεν είναι σύνηθες για ομάδες που προπονεί ο Μπάμπης Τεννές. Μάλιστα, άρχισε ήδη και παραφιλολογία για το κατά πόσο ο εν λόγω τεχνικός πρέπει να είναι σίγουρος για τη θέση του. Οι φήμες που σέρνονταν «ακούμπησαν» τον Τεννέ και προχώρησε σε δήλωση, όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κάποιοι τοπικοί δημοσιογραφάρες από τοπικά μέσα, που μέχρι πρότινος είχαν παραστάσεις από αγώνες μόνο τοπικών πρωταθλημάτων, διέγνωσαν την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ότι η ομάδα έχει πρόβλημα προπονητή, όταν είναι τρία χρόνια στην ομάδα μόνο με επιτυχίες. Τα πράγματα πάντα ήταν δύσκολα στα 25 χρόνια που είμαι προπονητής, ποτέ όμως δεν απέτυχα». Με δεδομένες τις ήττες και το γεγονός ότι φέτος υποβιβάζονται τρεις ομάδες, είναι ξεκάθαρος, ίσως δε και εύλογος ο εκνευρισμός του Μπάμπη Τεννέ. Οσο για την επίθεση στον Τύπο, δεν πρόκειται να υπερασπιστώ κανέναν. Αλλά και ο κόουτς, από την άγονη γραμμή των μικρών κατηγοριών άρχισε την καριέρα του. Θαρρώ ότι ούτε αυτός είχε παραστάσεις τότε! Και για να το κλείσω, η καρέκλα τρίζει, αν δεν έχει σπάσει!

Κλέβουν εκκλησία οι Γουόριορς!

Bάλτε τώρα που γυρίζει και οι Αμερικανοί οι οποίοι είναι μανούλες σε αυτή τη διαδικασία επέσπευσαν τη στοιχηματική διαδικασία με θέα τη νέα σεζόν του ΝΒΑ!

Σύμφωνα με τις τρέχουσες και απολύτως λογικές προβλέψεις, το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου που θα σημάνει και την επίτευξη του three-peat είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με απόδοση 1/2. Ακολουθούν οι Μπόστον Σέλτικς με 5/1 και οι Χιούστον Ρόκετς με 7/1, ενώ οι (ενισχυμένοι με τον γαλβανισμένο στους τελικούς και στον πρωταθλητισμό ΛεΜπρον Τζέιμς) Λος Αντζελες Λέικερς και οι Τορόντο Ράπτορς παίζονται με 12/1. Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο εμφανίζονται με απόδοση 100/1, ενώ λάμπουν διά της απουσίας τους από την πρώτη δεκαπεντάδα οι πρωταθλητές του 2016 και φιναλίστ το 2015, το 2017 και το 2018, Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Διαζύγιο χωρίς κρότο

Τι κοινό έχουν η νυν και η προηγούμενη σεζόν για τον Ατρόμητο; Και στις δύο ο Μίρκοβιτς άρχισε βασικός αλλά σύντομα έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, τούτη τη χρονιά τού δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία. Κρίμα, γιατί ο «άσος» την έχασε και μάλιστα πολύ εύκολα, καθόσον ελάχιστοι στο Περιστέρι δικαιολόγησαν το λάθος απέναντι στην Ντιναμό Μπρεστ που έφερε έναν πικρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό στις καθυστερήσεις. Κάπως έτσι, όλα πήραν τον δρόμο τους και ο Μίρκοβιτς γρήγορα γρήγορα έλυσε τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο. Ενα στοίχημα χαμένο για τους περισσότερους στα ενδότερα του Ατρομήτου. Ηταν όμως απόλυτα αναμενόμενο, όπως μου μετέφεραν στελέχη που γνωρίζουν αρκετά. Συνέβη δε, ακριβώς έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του παίκτη.