Την εντολή θα έπρεπε να την είχε δώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή: κανένα επικοινωνιακό σόου πάνω στις στάχτες, καμία επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας. Δυστυχώς, όμως, ο Πρωθυπουργός έκανε από την πρώτη στιγμή το ακριβώς αντίθετο: έγινε ο πρωταγωνιστής όχι ενός, αλλά τριών σόου με φόντο τη φονική πυρκαγιά.

Εγινε το βράδυ της τραγωδίας, όταν εμφανίστηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να ρωτά για τους ανέμους, για να γίνει γνωστό στη συνέχεια πως οι αρμόδιοι – και επομένως και ο ίδιος – γνώριζαν ήδη πως υπήρχαν νεκροί. Η κυνική αυτή παράσταση δεν έγινε μάθημα. Λίγες μόνο ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Μάτι εν κρυπτώ και μόνο με μια κάμερα, αποφεύγοντας να συναντήσει τους ανθρώπους που είχαν χάσει οικείους και περιουσίες.

Χθες ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε και πάλι την περιοχή – αυτή τη φορά με περισσότερες κάμερες, αλλά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Για να πρωταγωνιστήσει και εκεί σε ένα σόου με διάφορους υπουργούς του και δυο αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έχουν αρνηθεί επιμόνως να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη – την περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Μαραθώνα.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται να πιστεύει πως με τα επικοινωνιακά σόου ένα τραγικό γεγονός θα πάψει να είναι τραγικό – ίσως γι’ αυτό έκανε λόγο για «θλιβερή δημοσιότητα των πρώτων ημερών». Στην πραγματικότητα όμως τα σόου είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για να μείνει αθωράκιστη η κοινωνία απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας τραγωδίας.