Η υπερβολική ζέστη που επικρατεί στη Νέα Υόρκη λύγισε και τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο 37χρονος Ελβετός ηττήθηκε από τον Αυστραλό Τζον Μίλμαν (3-6, 7-5, 7-6, 7-6) και απογοήτευσε τους Αμερικανούς, που ανυπομονούσαν για έναν προημιτελικό στο US Open ανάμεσα σε αυτόν και τον Φέντερερ.

Ο 29χρονος Μίλμαν, Νο 55 στην παγκόσμια κατάταξη, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση τουρνουά Γκραν Σλαμ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φέντερερ είχε συνολικά 77 αβίαστα λάθη, ενώ ο Μίλμαν μόλις 22! Ετσι, ο Αυστραλός περιμένει τώρα τον προημιτελικό με τον Τζόκοβιτς.

«Νομίζω ότι είχε πολλή ζέστη. Ενιωθα πως δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δυσκολεύτηκα με αυτές τις συνθήκες και αυτό μου συνέβη για πρώτη φορά. Εχανα συνεχώς ενέργεια. Ο Τζον πάντως έπαιξε πολύ καλά», είπε ο Φέντερερ.

Η τελευταία φορά που ο 37χρονος Ελβετός ηττήθηκε από αυστραλό αθλητή ήταν το 1999, από τον Πατ Ράφτερ. Αυτή η ήττα του ήταν η έκτη φετινή.

Το Αμερικανικό Οπεν αποχαιρέτησε και η Μαρία Σαράποβα. Η καταπληκτική Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο επικράτησε με 6-4, 6-3 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση.

Αβίαστα λάθη

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο αθλήτριες ήταν τα αβίαστα λάθη. Μόλις 20 για τη Ναβάρο, αλλά 38 για τη Σαράποβα.

«Ηταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα βράδυ αυτή τη χρονιά και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη για τον τρόπο που αγωνίστηκα», είπε η Ναβάρο, η οποία γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 30ή επέτειο των γενεθλίων της.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά η Ιαπωνία εκπροσωπείται στα προημιτελικά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Πρόκειται για τη Ναόμι Οσάκα και τον Κέι Νισικόρι.