To ελληνικό μπάσκετ διανύει εθνικές ημέρες και μάλιστα unisex! Σήμερα το πρωί συγκεντρώνονται οι παίκτες της (αήττητης με 6-0 στην πρώτη προκριματική φάση) Εθνικής Ανδρών, ενόψει των δύο επόμενων αγώνων στα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ενώ εδώ και μέρες έχουν πιάσει δουλειά οι γυναίκες, οι οποίες από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στο Μουντομπάσκετ στην Τενερίφη.

«Αυτό το εισιτήριο το σφραγίσαμε χάρη στην τέταρτη θέση που καταλάβαμε στο περσινό Ευρωμπάσκετ και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να τη θεωρήσει πυροτέχνημα» είπε η αρχηγός Εβίνα Μάλτση, η οποία ήταν παρούσα, όπως και η Στέλλα Καλτσίδου, και στην παρθενική συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2010 στην Τσεχία όπου κατέλαβε την 11η θέση.

«Δεν είμαστε υπερδύναμη, ούτε αιθεροβάμονες, αλλά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τουλάχιστον μία νίκη στον όμιλο με τη Γαλλία, τον Καναδά και τη Νότια Κορέα και να προκριθούμε στη δεύτερη φάση» έδωσε το στίγμα ο προπονητής Κώστας Κεραμιδάς.

Την ίδια στιγμή ο συνάδελφός του στην Εθνική Ανδρών, Θανάσης Σκουρτόπουλος, περιμένει σήμερα στο ΟΑΚΑ τους 14 παίκτες που προσκλήθηκαν για τους αγώνες με τη Σερβία στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο και με τη Γεωργία έπειτα από τρεις ημέρες στην Τιφλίδα: Μπουρούσης, Θ. Αντετοκούνμπο, Βασιλόπουλος, Καλάθης, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης, Μαργαρίτης, Μήτογλου, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Σλούκας.

Διά χειρός Παπαπέτρου

Προεξάρχοντος του Ιωάννη Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Αρη με 84-60 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες στην Πορταριά. Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Παπαγιάννης 2, Βουγιούκας 2, Καλαϊτζακης 2, Σακελλαρίου 3, Παπαπέτρου 13, Λοτζέσκι 12, Παππάς, Γκιστ 11, Καλάθης 10, Τόμας 9, Λάσμε 7, Μήτογλου 5, Λάνγκφορντ 5, Αντετοκούνμπο 3, Λεκαβίτσιους.

Αρης: Τζόουνς 14 Κάιζερ 13, Μποχωρίδης 8 Φλιώνης 1, Μπελ 7, Νταλό 1, Χρηστίδης 2, Σλαφτσάκης 2, Χάρις 9, Αγγέλου 3.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρόγραμμα «Οne Team» της σεζόν 2017-18, πίσω από την Ουνικάχα Μάλαγα και πάνω από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.