Η υπόθεση με τη φωτοβολίδα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης έχει αναστατώσει τον ΠΑΟΚ και φαίνεται ότι το θέμα αυτό θα απασχολεί τους ανθρώπους της ΠΑΕ για αρκετές ημέρες.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος με ό,τι συνέβη και έχει ήδη δώσει εντολή στην ασφάλεια της ομάδας να διερευνήσει το περιστατικό, αλλά και τα κίνητρα που οδήγησαν τον δράστη σε αυτή την ενέργεια. Μάλιστα χαρακτηρίζουν το περιστατικό «περίεργο», καθώς δεν υπήρχε λόγος για μια τέτοια ενέργεια. Πάντως, από την πρώτη στιγμή έχουν αρχίσει τις έρευνες ώστε να βρεθεί αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα στους οπαδούς του Πανιωνίου.

Στον ΠΑΟΚ σκέπτονται να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο, εξετάζοντας την περίπτωση να μη ζητήσουν εισιτήρια για εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα, καθώς φοβούνται προβοκάτσια. Παράλληλα, έχουν αρχίσει να δρομολογούν ενέργειες για περισσότερα μέτρα ασφαλείας και στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς στην 4η αγωνιστική είναι και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πάντως από την πρώτη στιγμή έχουν αρχίσει τις έρευνες ώστε να βρεθεί αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα στους οπαδούς του Πανιωνίου.

Την υπόθεση φυσικά ερευνά και το τμήμα αθλητικής βίας της ΓΑΔΑ, το οποίο συνεχίζει την προσπάθεια για την ταυτοποίηση του δράστη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Χρήστος Δάρας, χαρακτήρισε το περιστατικό «δολοφονική ενέργεια εκ προμελέτης».

«Ο άνθρωπος αυτός είναι ένας δολοφόνος χωρίς ελαφρυντικό. Οταν ρίχνεις μια φωτοβολίδα ευθείας βολής σε κόσμο που κοιτάει αλλού, είναι σίγουρο πως θα χτυπήσει κάποιον ή κάποιους. Δεν έριξε στον ουρανό τη φωτοβολίδα, άρα θα πέσει στον κόσμο. Μιλάμε για μια δολοφονική ενέργεια εκ προμελέτης», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δάρας, ο οποίος αρνείται ότι ο δράστης ήταν στον αγωνιστικό χώρο: «Στο γήπεδο δεν ήταν κανείς. Ηταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Εμείς από τον πάγκο που το είδαμε, η φωτοβολίδα έφυγε από τις κερκίδες και μόνο».

Ο Χρήστος Δάρας είπε επίσης ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν συγγνώμη, προσθέτοντας ότι ο Πανιώνιος παρείχε κάθε ασφάλεια στην αποστολή της ομάδας.

Στις εθνικές ομάδες

Στο μεταξύ, αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν ήδη ενσωματωθεί στις εθνικές ομάδες, καθώς αρχίζουν τα παιχνίδια για την πρώτη φάση του Nations League, της νέας διοργάνωσης της UEFA. Ο Χατσερίδης είναι στην αποστολή της Ουκρανίας, η οποία θα αντιμετωπίσει Τσεχία και Σλοβακία, ενώ ο Πρίγιοβιτς με την Εθνική Σερβίας θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία. Στην Εθνική Ελλάδας είναι και ο Πέλκας για τα ματς με Εσθονία και Ουγγαρία.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν δύο ημέρες ρεπό και από σήμερα θα αρχίσουν και πάλι οι προπονήσεις. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τις επόμενες ημέρες θα έχει στη διάθεσή του και τον Νίκο Καρέλη, όπως επίσης και τους Βέρνμπλουμ, Τόσκα. Αυτό σημαίνει πως ο ρουμάνος τεχνικός θα έχει πλέον περισσότερες επιλογές, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αρχίσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και θα έχει δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα.

Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν ο προπονητής που βοήθησε ιδιαίτερα τον Καρέλη και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis υποστήριξε ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Πρίγιοβιτς.

«Μπορεί να προσφέρει ταχύτητα μπροστά. Οταν παίζει με τον Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ταχύτητα στον άξονα. Αν παίζει ο Καρέλης θα έχει ταχύτητα. Βέβαια, θα χάνει σε ύψος. Ολα όμως εξαρτώνται από την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού», είπε ο Αναστασίου.