Εδώ και τέσσερα χρόνια η Αννα Κορακάκη αντιπάλευε ένα  απωθημένο που αξιώθηκε να το εκπληρώσει και να ξορκίσει τους δαίμονές της!

Ελέω της διαφοράς της ώρας με την Τσανγκουόν της Νότιας Κορέας, χθες το πρωί η Ελλάδα ξύπνησε από τα σήμαντρα που βάραγαν προς χάριν άλλου ενός χαρμόσυνου αθλητικού μαντάτου: ενώ λοιπόν ο Πρωθυπουργός της χώρας κατευθυνόταν προς το μαρτυρικό Μάτι, η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης στεκόταν αγέρωχη στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και άκουγε με υπερηφάνεια τον εθνικό ύμνο.

Η 22χρονη εκ Δράμας ορμώμενη σκοπεύτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του αεροβόλου πιστολιού από 10 μέτρα, με επίδοση 241,1 βαθμούς και από τη Νέα Κορέα πέταξε με απευθείας πτήση και μάλιστα business class στο Τόκιο! Ο λόγος; Με αυτόν τον θρίαμβό της προκρίθηκε από χθες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και χωρίς να αγωνιά πλέον ζουμάρει προς τον επόμενο στόχο της.

«Είναι πολύ σπουδαίο αυτό που συμβαίνει και έχω μείνει άφωνη» τόνισε η Κορακάκη, σχολιάζοντας την κατάκτηση του μοναδικού μεταλλίου μεγάλης διοργάνωσης που έλειπε από την ήδη πλούσια συλλογή της. Στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2014 στη Γρανάδα, η ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε συμμετάσχει, ούσα ακόμη νεάνις, αλλά τέσσερα χρόνια έχει βγει για τα καλά από το αβγό της και ανήκει στην αφρόκρεμα του αθλήματος.

«Αισθάνομαι υπέροχα που εξασφάλισα από τώρα τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διότι μπορώ να κάνω μια μεγάλη διακοπή ώστε να ξεκουραστώ και να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου προτού επιστρέψω για την προετοιμασία» επισήμανε η Κορακάκη στην οποία ο χθεσινός τελικός επιφύλαξε αρκετές διακυμάνσεις και συγκινήσεις.

«Αρχισα τον αγώνα πολύ καλά, στη συνέχεια έκανα ορισμένα λάθη και στο δεύτερο μέρος επανήλθα. Εκμεταλλεύθηκα τα λάθη της Κορεάτισσας Κιμ και έφτασα να διεκδικώ το χρυσό μετάλλιο με την Αρούνοβιτς, που είναι μία από τις καλύτερες φίλες μου, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, μάλιστα χαμογελούσαμε η μία στην άλλη και αστειευόμασταν με την κατάσταση που ζούσαμε».

Οι αντίπαλοι

Η Ζοράνα Αρούνοβιτς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 239,8 βαθμούς, ενώ η Κορεάτισσα Κιμ, προς θλίψιν του κοινού, έμεινε στην τρίτη θέση με 218,8.

Πάντως ο επόμενος στόχος της Κορακάκη δεν είναι και τόσο μακρινός, υπό την έννοια ότι βαδίζοντας την πεπατημένη του Ριο ντε Τζανέιρο, αύριο θα σημαδέψει την πρωτιά και στο αγώνισμα του πυροβόλου από 25 μέτρα. Πριν από δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η αθλήτρια του Ωρίωνα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μ. και το χάλκινο στο αεροβόλο από 10 μ.