Οταν κοντεύεις να ξεπεράσεις τον βαρόνο Μινχάουζεν. Οταν έχεις καταργήσει με έναν νόμο κι ένα άρθρο τα Μνημόνια. Οταν δεν έχεις ξεπουλήσει ούτε ένα αεροδρόμιο κι ούτε ένα λιμάνι. Οταν ο ΕΝΦΙΑ αποτελεί θλιβερή ανάμνηση. Οταν έχεις ανεβάσει το αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ. Οταν όλα αυτά δεν ήταν ψέματα αλλά αυταπάτες. Θα κωλώσει για ένα χωράφι, προκειμένου να ανακατασκευαστεί το γήπεδο της Τούμπας; Σιγά τα δύσκολα. Μέχρι και στάση του Μετρό θα φτιάξουμε. Και σιγά που θα ανέβαινε ο Αλέξης το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για την Εκθεση με άδεια χέρια. Πέρυσι ήταν που είχε ευχηθεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Φέτος βάζει πλάτη για το γήπεδο. Ο Μαυρογιαλούρος δεν ανατρέχει στη δεκαετία του ’60, στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου. Ζει και βασιλεύει, μισό αιώνα μετά. Τον έχουμε μπροστά μας. Κι όχι σαν απλό βουλευτή, αλλά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Παιχνιδάκι

Η υπόθεση του γηπέδου της Τούμπας ανατρέχει στο 2016. Τελευταία αναφορά, πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν τέθηκε θέμα να μετακομίσει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο για να ξεκινήσουν τα έργα. Στους δέκα μήνες που πέρασαν, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Και ξαφνικά το βγάζει από το συρτάρι ο Αλέξης. Οπως οι ταχυδακτυλουργοί, τους λαγούς από το καπέλο. Με τους πάντα πρόθυμους αθλητικογράφους να αναπαράγουν τη διαρροή: «Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή της Τούμπας. Αποφασίστηκε η παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου, που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας. Φέρεται μάλιστα να εξετάσθηκε και η δυνατότητα επέκτασης του Μετρό». Σιγά τα δύσκολα θα ξαναπώ. Αυτά για τον Αλέξη είναι παιχνιδάκι. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πέρυσι τον Μάρτιο έχτιζε με το στόμα γήπεδο του Παναθηναϊκού στου Γουδή. Εχοντας μάλιστα δεσμευθεί ότι λεφτά υπάρχουν κι ότι μέσα στο 2018 θα έχουν εκδοθεί οι άδειες.

Λυόμενο

Σε συνδυασμό με γενικότερο μεγαλόπνοο project για τη ριζική αλλαγή της Αθήνας. Τρίχες κατσαρές. Τα σχέδια που διάβαζε και φωτογραφιζόταν ο Αλέξης, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Ο Πρωθυπουργός προσωπικά είχε ασχοληθεί με την επενδυτική πρόταση για το ΟΑΚΑ. Με το Μαξίμου να διοχετεύει την αισιοδοξία ότι όλα θα έχουν τελειώσει πριν από το Πάσχα. Προκειμένου να κάνει καλή Ανάσταση ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Με γήπεδο ποδοσφαίρου, στη θέση του Ολυμπιακού Σταδίου. Οποιος έχει πληροφόρηση για το πού βρίσκεται αυτή η ιστορία, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Δεν είναι όμως μόνο το γήπεδο του Παναθηναϊκού που ο Αλέξης μεταφέρει από του Γουδή στο ΟΑΚΑ, λες και είναι λυόμενο. Και εσχάτως με την εμπλοκή Ρέστη – Παϊρότζ, στον Βοτανικό. Είναι και το γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ που υποτίθεται ότι έχει πάρει πάνω της η κυβέρνηση. Τη μία στο κλειστό στο Γαλάτσι, την άλλη στο ΟΑΚΑ (στο τένις ή στο ποδηλατοδρόμιο).

Ισοβίτης

Κι εδώ τζίφος. Μία που δήθεν ασχοληθήκανε με το γήπεδο της ΑΕΚ κι άλλη μία που το ξεχάσανε. Οπως τις κατά καιρούς επαφές και συζητήσεις για να δοθεί το ΣΕΦ στους αδελφούς Αγγελόπουλους και το κλειστό του ΟΑΚΑ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πρωτοσέλιδα που ξεχνιούνται. Αποκαλύψεις-βόμβες που ξεθυμαίνουν. Τριάμισι χρόνια τώρα, όλα εξαντλούνται στο να ‘χαμε να λέγαμε. Ολο κάτι συζητάνε αλλά τίποτα δεν γίνεται. Και ξαφνικά, τέσσερις ημέρες πριν ανέβει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θυμήθηκαν την ανακατασκευή της Τούμπας. Αν γκουγκλάρεις θα βρεις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη για συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για τη χρήση της έκτασης γύρω από το γήπεδο, τον Οκτώβριο του 2016. Στους 22 μήνες που πέρασαν τι έκανε ο αρμόδιος υπουργός; Ηταν τόσο πολύ απορροφημένος στις συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη;