Προχθές στη Βουλή, στο γραφείο που παραδοσιακά δίνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον προκάτοχό του. Χθες δημοσιοποιήθηκε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «θα ηγηθεί της μάχης του κόμματος στις ευρωεκλογές». Διαρροή που πρακτικά μεταφράζεται σε «όχι μόνο θα συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019, αλλά θα τεθεί και επικεφαλής της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Βρυξέλλες».

Αν δηλαδή οι ευρωεκλογές γίνουν με λίστα, εκείνος θα βρίσκεται στην πρώτη θέση αυτής. Αν γίνουν με σταυρό, κανείς στην Πειραιώς δεν αμφιβάλλει για την εκλογή του. Εξ ου και θεωρούν δεδομένο πως θα αναλάβει επικεφαλής της νεοδημοκρατικής ευρωομάδας, αφού πρόκειται για πρώην αρχηγό του κόμματος. Η επιλογή Μεϊμαράκη, λένε από το προεδρικό περιβάλλον, «είναι μια σαφής ένδειξη ότι η ΝΔ αποδίδει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά στη συγκεκριμένη μάχη». Τη θεωρούν, προσθέτουν, «μείζονος σημασίας». «Για τον λόγο αυτόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ηγηθεί αυτής», μια και εκτός από τον τίτλο του πρώην πρόεδρου της ΝΔ, που περιλαμβάνεται στο βιογραφικό του, είναι και ένα από τα λίγα κομματικά στελέχη που «έχει γράψει τόσες εργατοώρες προεκλογικού αγώνα».

Οσοι ξέρουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των νεοδημοκρατικών γραφείων διατείνονται ότι η σχετική συμφωνία μεταξύ των δυο ανδρών είχε γίνει μερικούς μήνες πριν.

Το πρώτο δείγμα, πάντως, ότι νυν και πρώην αρχηγός είχαν έρθει πιο κοντά είχε δοθεί στα τέλη Ιουλίου. Οταν από το βήμα μιας πολιτικής επιτροπής ο πρώτος ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος θα είναι ο πρόεδρος του επερχόμενου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ. Θέση που πολλοί από τους παροικούντες την κεντροδεξιά παράταξη είχαν δει ως σαφή ένδειξη της μητσοτακικής διάθεσης να αξιοποιηθεί ο Μεϊμαράκης σε ρόλους πρώτης γραμμής. Οπερ και εγένετο.