Ο πρωταγωνιστής της Εθνικής Γαλλίας στην πορεία των Μπλε προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Αντουάν Γκριεζμάν δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της FIFA να μη συμπεριληφθεί μεταξύ των τριών παικτών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Τhe Best.

«Είναι παράξενο. Και κρίμα. Είναι ένα τρόπαιο που δίνει η FIFA, σωστά; Και το Παγκόσμιο Κύπελλο το διοργανώνει η FIFA, ναι; Κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και κανένας από τη Γαλλία δεν βρίσκεται εκεί. Είναι επιλογή, αλλά το γεγονός ότι κανένας παγκόσμιος πρωταθλητής δεν βρίσκεται εκεί προκαλεί έκπληξη», δήλωσε ο Γκριεζμάν σε συνέντευξή του στην «Εκίπ».

Τον τίτλο του κορυφαίου του κόσμου που θα απονείμει η FIFA διεκδικούν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λούκα Μόντριτς και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο γάλλος άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης πιστεύει πως έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, για την οποία λέει εμμέσως πλην σαφώς πως είναι ανώτερη από το βραβείο της FIFA.

«Το σκέφτομαι, ειδικά όταν πλησιάζω όλο και πιο πολύ. Οταν ήρθα τρίτος το 2016 έχασα δύο τελικούς. Αυτή τη φορά κέρδισα σε τρεις τελικούς. Η Χρυσή Μπάλα είναι ένα πολύ σημαντικό βραβείο και για τον παίκτη είναι η κορυφαία στιγμή. Δεν υπάρχει καλύτερο. Μπορεί να υπάρχουν τρόπαια στο πρωτάθλημα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στα Euro. Δεν είναι όμως το ίδιο. Θα ρωτήσω τον εαυτό μου τι άλλο μπορώ να κάνω. Κατέκτησα τρία τρόπαια, ήμουν σημαντικός σε καθοριστικές στιγμές».

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Γκριεζμάν δίνει ο γερμανός μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρος. Φυσικά τώρα είναι πιο εύκολα να μιλάει ένας παίκτης της Ρεάλ για έναν παίκτη αντίπαλης ομάδας αφού ο Ρονάλντο έφυγε για τη Γιουβέντους. Ωστόσο, ο Μόντριτς παραμένει συμπαίκτης του και μάλλον δεν θα υποδεχθεί με καλό μάτι τη θέση του Κρος.

Η φετινή επιλογή των τριών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο The Best έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, καθώς έμεινε εκτός πόντιουμ για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι.

Ο βραζιλιάνος αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Φιλίπε Λουίς, δήλωσε στο Globoesporte πως ο Μέσι ήταν και παραμένει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και η FIFA έχασε σε αξιοπιστία με τη μη επιλογή του.