Απόντος του Γιώργου Πρίντεζη, που την ίδια στιγμή επιτελούσε το θλιβερό καθήκον στην κηδεία του παππού του, παρόντων του Τάιλερ Ντόρσεϊ και των παικτών της Ευρωλίγκας και… ωσεί παρόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος σάλπισε χθες την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών ενόψει των αγώνων με τη Σερβία στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο και με τη Γεωργία έπειτα από τρεις ημέρες στην Τιφλίδα.

«Εχουμε μπροστά μας μια νέα πρόκληση και μπορεί να βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση, αλλά θέλουμε και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό. Αποτελεί επιτυχία και δημιουργεί παρακαταθήκη το γεγονός ότι έχουμε πλέον μια βάση 25 παικτών» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος σχολίασε και την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Εάν μπορούσε θα ήταν μαζί μας, εγώ το πίστευα, αλλά δυστυχώς δεν βοηθούν οι συγκυρίες».

«Γουστάρουμε που βρισκόμαστε εδώ και πρέπει να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για τη συμβολή τους στην αήττητη πορεία μας, την οποία μπορούμε να συνεχίσουμε και κόντρα στη Σερβία» έδωσε το σύνθημα ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης. Ο Κώστας Παπανικολάου σχολίασε ότι «ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με τα “παράθυρα”, αλλά είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα που βιώνω επιστρέφοντας στην Εθνική» και στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε ο Ιωάννης Παπαπέτρου: «Ολοι οι παίκτες θέλουν να φορούν τη φανέλα της Εθνικής και μακάρι να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια λύση στην κόντρα της Eυρωλίγκας με τη FIBA. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά και ανυπομονώ να παίξω». Την ίδια ανυπομονησία εξέφρασε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που αναφερόμενος στον εαυτό του επισήμανε ότι «νιώθω πως η πρώτη σεζόν μου στο ΝΒΑ με άλλαξε ως παίκτη, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά».

Με κορυφαίο τον ασταμάτητο Ζακ ΛεΝτέι, που σκόραρε 30 πόντους, ο Ολυμπιακός, χωρίς τους διεθνείς παίκτες του, επιβλήθηκε του Ρεθύμνου με 99-66 στον τρίτο κεκλεισμένων των θυρών φιλικό αγώνα του χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκος 14 (7 ρ., 9 ασ.), Τολιόπουλος 8, Τουπάν 12 (6 ρ.), Σπανούλης 12 (4 ρ., 8 ασ.), Βεζένκοφ 18 (6 ρ.), Τσουμάνης, Αρσενόπουλος, Ποκουσέφκσι, Μπόγρης 5 (5 ρ., 4 ασ.), ΛεΝτέι 30 (7 ρ., 3 ασ., 3 κλ., 2 τ.).

ΡΕΘΥΜΝΟ: Χριστοδούλου 4, Τ. Ντάνιελς 12, Μπρέισι 9, Ε. Ντάνιελς 9, Γκάιτον 12, Ραζής 2, Σιγκούνας 3, Γλυνιαδάκης 2, Κουρέπης 6.

Στη Ρουμανία ο ΠΑΟ

Μετά το Τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» στη Λευκωσία και πριν από εκείνο στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στο Κλουζ για να αντιμετωπίσει στις 23 Σεπτεμβρίου σε φιλικό αγώνα τη ρουμανική Ουνιβερσιτάτεα. Νωρίτερα (18-19 Σεπτεμβρίου) ο ΠΑΟΚ – προς τον οποίο απέστειλε χθες εξώδικο για τα οφειλόμενα χρήματα ο Σούλης Μαρκόπουλος -, ο Κολοσσός Ρόδου, το Ρέθυμνο και ο Προμηθέας Πατρών θα λάβουν μέρος στο 28ο Τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης στο Παλατάκι της Πυλαίας.

n Μετά την ΕΟΚ, οι διεθνείς διαιτητές Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης ανακοίνωσαν ότι θα κινηθούν δικαστικώς και κατά της ΟΔΚΕ η οποία τους είχε επιβάλει αποκλεισμό 18 και 12 μηνών αντιστοίχως.