Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του θα είναι και επίσημα σε λίγες μέρες οι νέοι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι πλέον δεδομένη και δεν… χαλάει. Απομένουν οι υπογραφές στο ιδιωτικό συμφωνητικό και από τις 21 Σεπτεμβρίου, όταν το ασιατικό fund θα προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και θα βάλει δέκα εκατομμύρια ευρώ, θα κάνει δική του την ΠΑΕ.

Μέχρι τότε, ωστόσο, ο Παϊρότζ θέλει να είναι έτοιμος όσον αφορά τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν την ΠΑΕ. Ο Αβραάμ Γκραντ θα είναι το… Α και το Ω της νέας εποχής. Ο άνθρωπος που θα αναλάβει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος. Στο Ισραήλ αποκαλείται ήδη νέος CEO του Παναθηναϊκού. Αναμένεται να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας και να έχει καθημερινή επαφή με τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους του. Ολα θα περνούν από τα δικά του χέρια.

Ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ, γιος του Παϊρότζ, αναμένεται να έχει και αυτός σημαντικό ρόλο στη νέα διοίκηση. Ανθρωπος που από μικρός βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, με γνώσεις και ιδέες και πολλές επαφές στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Ευρώπης. Ρόλο θα έχει και ο Τζακ Σισρουμίντ, στενός συνεργάτης του Παϊρότζ, ο οποίος είχε αναλάβει πόστο και στη Μάντσεστερ Σίτι. Πιθανόν θα λειτουργεί ως σύμβουλος σε διάφορα θέματα.

Προς τεχνοκράτη

Από κει και πέρα, ο Παϊρότζ αναζητεί ανθρώπους που θα κάνουν γκελ στον κόσμο προκειμένου να στελεχώσει την ΠΑΕ. Και κύριο μέλημά του είναι ο νέος πρόεδρος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παϊρότζ δεν θα ακολουθήσει τελικά ένα μοντέλο με παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, τύπου Καραγκούνη ή Σαραβάκου, αλλά θα πάει σε πρόεδρο τεχνοκράτη. Που θα γνωρίζει από ποδόσφαιρο, αλλά όχι μόνο από αυτό. Τύπου… Φιλιππίδη, δηλαδή. Ή Σοφοκλή Πιλάβιου. Κρατήστε το τελευταίο όνομα, γιατί είχαν γίνει πολλές επαφές προ μηνών, με τον Πιλάβιο πάντως να εμφανίζεται τότε αρνητικός. Οι εν Ελλάδι συνεργάτες του Παϊρότζ, πάντως, θα ήθελαν να δουν τον Πιλάβιο στον προεδρικό θώκο και ένας από αυτούς τον είχε… πρεσάρει πολύ.

«Ανθρωπος με κύρος, αλλά όχι από το ποδόσφαιρο. Θα αναλάβει την προεδρία και θα ανοίξει και άλλες πόρτες για τον Παναθηναϊκό σε κάθε επίπεδο» ήταν η ατάκα ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά και τον τρόπο σκέψης του Παϊρότζ. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα δεδομένα αλλάζουν σε τέτοιες υποθέσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Αλλωστε πριν από δύο μήνες παρουσιαζόταν ο Καραγκούνης ως… μεγάλο φαβορί, σκέψη που γρήγορα εγκαταλείφθηκε.