Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, έμαθε τους πέντε από τους επτά αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο.  Οι Ερυθρόλευκοι είναι στον Β’ όμιλο και θα αντιμετωπίσουν την κροατική Γιουγκ, την ουγγρική Ζόλνοκ, το Αννόβερο που θα διοργανώσει το Final 8, τη γερμανική Σπαντάου, την επίσης κροατική Μλάντοστ και τους δύο από τους νικητές των προκριματικών.

Στον Α’ όμιλο είναι η ιταλική Προ Ρέκο, η ισπανική Μπαρτσελονέτα, η Ντιναμό Μόσχας, η ουγγρική Εγκερ, ο Ερυθρός Αστέρας και δύο νικητές των προκριματικών.

Ισορροπημένο χαρακτήρισε τον όμιλο ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θόδωρος Βλάχος: «Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα διαμορφωθεί με τις δύο ομάδες που θα τον συμπληρώσουν. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στα προκριματικά και ελπίζω να μην έρθουν δύο από αυτές, γιατί θα δυσκολέψει πολύ η υπόθεση της πρόκρισης. Κι αυτό καθώς μιλάμε για τρεις θέσεις λόγω της παρουσίας του Αννόβερου. Είναι ισορροπημένος όμιλος. Εμείς οφείλουμε να πορευτούμε χωρίς να λέμε συνέχεια ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι να φτάσουμε στην πρόκριση. Στον αθλητισμό πρέπει να αποδεικνύεις ποιος είσαι σε κάθε περίσταση».

Οι γυναίκες

Στο μεταξύ, η Εθνική Νέων Γυναικών ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Μαδέιρα για τη συμμετοχή της στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η ελληνική ομάδα είναι στον όμιλο με Ρωσία, Τουρκία, Ρουμανία, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος αποφάσισε για τη 13άδα την οποία αποτελούν:  Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ειρήνη Νίνου, Ελένη Κανετίδου, Βασιλική Δούλη, Ιουλία Κοντονή, Εμμανουέλα Αρχοντάκη, Αναστασία Λούδη, Μαρίνα Κοτσώνη, Ελισάβετ Πρωτοπαπά, Δήμητρα Παπαναστασίου, Ελένη Ελληνιάδη, Ελένη Αντωνιάδη, Ελένη Γρηγοροπούλου. Η διοργάνωση αρχίζει την Κυριακή και πρώτος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Τουρκία.