Θρίλερ στη Νέα Υόρκη. Το συγκλονιστικό παιχνίδι του Ράφα Ναδάλ με τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ κράτησε σε αγωνία για 4 ώρες και 49 λεπτά τους θεατές στο Arthur Ashe, το κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν το Αμερικανικό Οπεν.

Ο 32χρονος Ισπανός επικράτησε με 0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου τον περιμένει ο Αργεντινός Ντε Πότρο (6-7, 6-3, 7-6, 6-2 τον Αμερικανό Ισνερ). Η αλήθεια όμως είναι ότι ο 25χρονος Τιμ τον πίεσε υπερβολικά, είχε καλύτερους αριθμούς σε κάποιους τομείς της στατιστικής, ωστόσο έχασε τη μάχη στις λεπτομέρειες. Ο Τιμ είχε 18 άσους (έναντι τριών), 74 winners (έναντι 55), ωστόσο έπαιξαν ρόλο και τα αβίαστα λάθη του, που ήταν περισσότερα (58 έναντι 49).

Ο Ναδάλ αναγνώρισε την ποιότητα του αντιπάλου του. Ο θερμός χαιρετισμός στο τέλος του ματς είχε μεγάλη σημασία για τον Τιμ, καθώς επίσης τα λόγια που του είπε ο Ναδάλ: «Του είπα ότι λυπάμαι πολύ. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, σπουδαίος μαχητής και έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να κατακτήσει τίτλους», είπε ο 32χρονος Ισπανός. «Ηταν μία σκληρή μάχη σε δύσκολες συνθήκες».

«Είμαι σίγουρος πως δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον αγώνα. Είναι σκληρό μερικές φορές το τένις. Σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, ίσως δεν άξιζε να υπάρχει χαμένος. Ηταν το πρώτο επικό ματς που έπαιξα και με αντίπαλο έναν τόσο σπουδαίο αθλητή. Είμαι απογοητευμένος φυσικά για την ήττα, όμως σε λίγες ημέρες θα σκέφτομαι πόσο σπουδαίο ήταν αυτό το ματς», είπε ο Τιμ.

Αντίθετα με τον Ναδάλ, η Σερένα Ουίλιαμς προκρίθηκε εύκολα στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η 36χρονη Αμερικανίδα χρειάστηκε μία ώρα και 26 λεπτά για να νικήσει την Καρολίνα Πρίσκοβα από την Τσεχία με 6-4, 6-3. Η Σερένα είχε 13 άσους, 35 winners (έναντι 12), αλλά και αρκετά περισσότερα λάθη (30 έναντι 19).