Η αξιοπιστία της UEFA θα μπορούσε να είναι άνεμος που αλλάζει κατεύθυνση ανάλογα με τα κέφια των εκάστοτε χαρτογιακάδων.

Τις δυο ιστορίες τις χωρίζουν 13 χρόνια. Τον Ιούλιο του 2005 το Αιγάλεω αντιμετώπισε τη Ζαλγκίρις Κάουνας για το Κύπελλο Ιντερτότο. Η ομάδα των δυτικών προαστίων παρέταξε πολλούς αναπληρωματικούς και ηττήθηκε με 3-1.

Η ιστορία πήρε διαστάσεις λόγω της φημολογίας περί στημένου παιχνιδιού και υπερκερδών από το στοίχημα. Δεν αποδείχθηκε ποτέ τίποτε.

Εναν χρόνο αργότερα η UEFA επέβαλε πρόστιμο στο Αιγάλεω 50.000 ελβετικά φράγκα για παράβαση των αρχών, των κανόνων και του ίδιου της διοργάνωσης του Ιντερτότο. Με άλλα λόγια, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τιμώρησε την ελληνική ομάδα γιατί άσκησε το δικαίωμά της να παρατάξει αναπληρωματικούς.

Την Τετάρτη το βράδυ στην Τρνάβα η Δανία κατέβασε ερασιτέχνες στο φιλικό παιχνίδι με τη Σλοβακία λόγω της γνωστής διένεξης της ομοσπονδίας της με τους διεθνείς.

Οι Σλοβάκοι ένιωσαν προσβεβλημένοι. Μείωσαν την τιμή του εισιτηρίου στο ένα ευρώ, ενώ οι παίκτες της, πολλοί εκ των οποίων είναι μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως ο Χάμσικ, ζήτησαν να επιληφθεί του ζητήματος η UEFA.

Οι Δανοί σχεδιάζουν να αγωνιστούν με ερασιτέχνες και στην πρεμιέρα τους στο Nations League εναντίον της Ουαλίας.

Αναρωτιέμαι, εδώ δεν υπάρχει παράβαση αρχών και κανόνων; Στην περίπτωση του φιλικού αγώνα της Τρνάβα κάποιοι είχαν στοιχηματίσει πριν γίνει επίσημα γνωστό πώς θα αγωνιστεί η Δανία. Και όσοι το γνώριζαν με πληροφορίες εκ των έσω πιθανόν να κέρδισαν τρελά λεφτά από το στοίχημα.

Δεν πρέπει να γίνει έρευνα, να μάθουμε τι συνέβη τελικά στα γραφεία στοιχημάτων; Αναμένουμε επίσης με ενδιαφέρον την αντίδραση της UEFA ενόψει του αγώνα της Κυριακής, καθώς οι Ουαλοί θα ευνοηθούν εις βάρος της τρίτης του ομίλου Ιρλανδίας. Η διαφορετική αντιμετώπιση των μελών αποκαλείται «διάκριση» και οι ευαισθησίες της UEFA αρρωσταίνουν όταν ακούν τέτοιους χαρακτηρισμούς.