Τοροσίδη και Μπουρούση πείτε αλεύρι, το γουότερ πόλο σας γυρεύει!

Πλάκα κάνω, αλλά ως γνωστόν, μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες και τούτου δοθέντος, ο Βασίλης και ο Γιάννης, οι οποίοι ηγούνται των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, νιώθουν πως πρέπει να πετάξουν τη… μαϊμού που αναδύθηκε από την πισίνα και έχει κατσικωθεί στον σβέρκο τους!

Το αλληγορικό νόημα της αμερικανικής έκφρασης κολλάει γάντι στις περιστάσεις, που συμπίπτουν χρονικά, αλλά και συναισθηματικά: η Εθνική Ποδοσφαίρου έχει μπροστά της τους αγώνες με την Εσθονία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο της νεοπαγούς διοργάνωσης του UEFA Nations League, ενώ η (πάλαι ποτέ αποκαλούμενη) Επίσημη Αγαπημένη ανοίγει τα… παντζούρια της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντιπάλους τη Σερβία και τη Γεωργία.

Οι Τοροσίδηδες είδαν από την τηλεόραση το Euro 2016 και το πρόσφατο Μουντιάλ, ενώ οι Μπουρούσηδες παλεύουν να ξορκίσουν τους δαίμονες που τους στοιχειώνουν εδώ και μια δεκαετία, έχοντας μείνει εκτός νυμφώνος από δυο απανωτά Ολυμπιακά Τουρνουά (2012, 2016).

Οι ομάδες όμως δεν κοιτάνε πίσω, ούτε ζουν με τις αναμνήσεις. Φρέσκα κουλούρια, αυτό είναι το νόημα και το σύνθημα αμφοτέρων, που εκτός από την ψίχα, θέλουν να μασουλήσουν και όλο το σουσάμι!

Εκπροσωπώντας τα δυο δημοφιλέστερα σπορ και με τους προβολείς στραμμένους πάνω τους, οι λεγάμενοι υιοθετούν ασμένως τον τίτλο του βιβλίου του διευθυντή πτήσεων της NASA, Τζιν Κραντζ: «Failure is not an option», τουτέστιν η αποτυχία δεν είναι επιλογή.

Προηγήθηκαν οι εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών οι οποίες προελαύνουν αήττητες προς την τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων του 2019 και τώρα παίρνουν τη σκυτάλη οι ποδοσφαιριστές και οι μπασκετμπολίστες με τον πόθο να επιμηκύνουν και να λαμπρύνουν περισσότερο το παραμυθένιο καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού.

Ενα καλοκαίρι που – γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε – εκτός από μαγεία είχε και μπόλικη υγρασία!