Εδώ και κάμποσες ημέρες ακούγονταν αρκετά για το πώς θα καταρτίζονταν οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής. Η συνεδρίαση θα γινόταν χθες και στις 12 του μήνα θα προχωρούσαν οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ στην κλήρωση των αγώνων του εν λόγω πρωταθλήματος. Τι προέκυψε από τη διαδικασία;

Ενα απίστευτο αλαλούμ και διαμαρτυρίες εκπροσώπων ομάδων, ενώ δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να έχουμε χειρότερα, καθόσον ορισμένοι σκέφτονται ακόμη και την αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί δεν τηρήθηκαν τα γεωγραφικά κριτήρια και είναι χαρακτηριστικό πως δεν τοποθετήθηκαν οι ομάδες από Ηλεία και Αχαΐα μαζί με αυτές από τα Επτάνησα, αλλά με αυτές από τα Δωδεκάνησα και την Ανατολική Αττική. Κάτι που σημαίνει ότι θα κάνουν ταξίδι από τη μια πλευρά της χώρας στην άλλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο κούρασης και εξόδων. Κάτι που ειδικά για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής και γενικά των χαμηλών κατηγοριών παίζει μεγάλο ρόλο. Το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά είναι αλήθεια πως οι γκρίνιες φούντωσαν.

Ηταν ένα δεύτερο γεγονός που μας αναγκάζει να ασχοληθούμε με την Ομοσπονδία. Το προηγούμενο αφορά το ήξεις αφήξεις με την περίπτωση του Κώστα Τσάνα. Θυμίζουμε ότι η σύμβαση του συνεργάτη του Μίχαελ Σκίμπε δεν είχε ανανεωθεί στα μέσα του καλοκαιριού και οι λόγοι ήταν άγνωστοι ακόμη και στα πολύ έμπειρα άτομα που ασχολούνταν με την ΕΠΟ. Ο γερμανός προπονητής, όμως, ουδέποτε έκοψε τους δεσμούς του με τον Τσάνα και ενδεικτικό είναι ότι παρακολούθησαν μαζί και παιχνίδια (το ΑΕΚ – Σέλτικ, όπως είχαμε αποκαλύψει), ενώ πίεσε προς την κατεύθυνση να παραμείνει ένας τεχνικός με θητεία και αποτελέσματα στις τάξεις των εθνικών ομάδων. Ο Τσάνας άλλωστε γνωρίζει καλά τους πιτσιρικάδες αλλά και γενικά τους γηγενείς ποδοσφαιριστές. Τελικά, όπως προέκυψε το διαζύγιο ξαφνικά, έτσι ξαφνικά ακυρώθηκε και ο Τσάνας συνεχίζει στο πόστο του. Τι έγινε, πώς φτάσαμε εδώ, πόσο πολύ πίεσε ο Σκίμπε για να αλλάξει η απόφαση, είναι πράγματα που θα τα πληροφορηθούμε προσεχώς. Επί του παρόντος ας αφήσουμε τις δύο περιπτώσεις που είναι θολές και ας επικεντρωθούμε στην προσπάθεια της Εθνικής στο Nations League. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό θα έπρεπε να νοιάζει και την ΕΠΟ γιατί μέσω μιας διάκρισης ανεβαίνει το πρεστίζ όλων. Κάτι που έχουν λησμονήσει αρκετοί. Και ασχολούνται με δημόσιες σχέσεις, διαζύγια με δοκιμασμένα και επιτυχημένα στελέχη και με διαμόρφωση ομίλων που περισσότερα προβλήματα γεννούν, παρά δίνουν λύσεις σε πρωταθλήματα που δεν κερδίζουν μεγάλο κομμάτι δημοσιότητας.