Τα παιδία παίζει και ο Κώστας Σλούκας με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που υπήρξαν συμπαίκτες επί δύο σεζόν στη Φενέρμπαχτσε και γεύθηκαν μαζί το νέκταρ της κατάκτησης της Ευρωλίγκας, αποφάσισαν να κάνουν βούκινο το παιχνίδι τους…

Ο αριστερόχειρας έλληνας γκαρντ ανάρτησε χθες στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία από την πρώτη προπόνηση της Εθνικής στο ΟΑΚΑ και ο παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς τον ρώτησε «Μαλ…α, έμαθες να πηγαίνεις δεξιά;». Ο Σλούκας δεν άφησε το σχόλιο να πέσει κάτω και επανήλθε: «Προσπαθώ, αλλά δεν μπόρεσα ακόμη να καθαρίσω τους… κροκόδειλους που υπάρχουν στη δεξιά πλευρά»!

Επειτα από τους αλληγορικούς, ο Σλούκας και οι συμπαίκτες του στην Εθνική, την ερχόμενη Πέμπτη στο Ηράκλειο, θα αντιμετωπίσουν τους κροκόδειλους της Σερβίας, ένας εκ των οποίων θα είναι και ο Μπογκντάνοβιτς, μόνο που αυτή τη φορά οι δυο τους δεν θα χαριεντίζονται, αλλά θα μάχονται εις έκαστος υπέρ βωμών και εστιών! «Ασφαλώς ο αγώνας κόντρα στους Σέρβους αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας και είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Εθνική και θα παίξω για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο» είπε ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε. «Η ομάδα είναι αήττητη, τα παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη φάση κράτησαν ψηλά το λάβαρο και τώρα εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να βάλουμε άλλα δυο λιθαράκια στην πρόκριση. Η Σερβία, παρά τις απουσίες της, αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη, αλλά πιστεύω ότι με όπλα την άμυνα, την αυτοσυγκέντρωση και την έδρα, μπορούμε να τη νικήσουμε. Βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε ματς και πιστεύω ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι για τη σπουδαιότητα της αποστολής μας, ώστε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο 28χρονος γκαρντ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το σχίσμα ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και στη FIBA. «Το μπάσκετ υποφέρει και αυτή η κατάσταση δεν κάνει καλό σε καμιά πλευρά. Είναι άσχημο για τους παίκτες να θέλουν να αγωνισθούν με τις εθνικές ομάδες τους και να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, ο πρώην παίκτης του Μαντουλίδη, του Αρη και του Ολυμπιακού, ο οποίος ετοιμάζεται για την τέταρτη σεζόν του με τη Φενέρμπαχτσε, το απέκλεισε προς το παρόν, με το σκεπτικό ότι «αγωνίζομαι σε μια κορυφαία ομάδα, με σπουδαίους συμπαίκτες και με τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης».

Ο Ράτζα στο Hall of Fame

Εναν χρόνο μετά την ανατριχίλα που προκάλεσε η είσοδος του Νίκου Γκάλη, 13 εμβληματικές φιγούρες του παγκοσμίου μπάσκετ εισάγονται τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νaismith Memorial Basketball Hall of Fame, συμπεριλαμβανομένου και του Κροάτη, πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Ντίνο Ράτζα, τον οποίο θα συνοδεύσει στη σκηνή του Σπρίνγκφιλντ ο Λάρι Μπερντ. Μαζί του εισέρχονται οι: Ρέι Αλεν, Τζέισον Κιντ, Στιβ Νας, Γκραντ Χιλ, Μορίς Τσικς, Λέφτι Ντρίσελ, Ροντ Θορν, Ρικ Ουέλτς, Τσάρλι Σκοτ, Κέιτι Σμιτ, Τίνα Τόμπσον και Ορα Μέι Ουάσινγκτον.