Είναι μια σκέψη που υπάρχει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από πολλές ομάδες της Λίγκας: να φτιάξουν δεύτερες ομάδες και να συμμετέχουν αυτές στο πρωτάθλημα της Football League. Ενα ισπανικό μοντέλο δηλαδή, όπου αρκετοί σύλλογοι έχουν δεύτερες ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στις πιο χαμηλές κατηγορίες και δεν έχουν το δικαίωμα να ανέβουν στην Primera Division.

«Ταβάνι» η Β’ κατηγορία

Τουλάχιστον έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν φτάσει πλέον να σκέφτονται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους με δεύτερες ομάδες στη Football League και θα φέρουν εκ νέου το θέμα στο τραπέζι του Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού. Ενα θέμα, πάντως, που είναι αλληλένδετο και με τη δικαστική διαμάχη στην οποία βρίσκεται η Λίγκα με την ΕΠΟ για το θέμα της προκήρυξης, μια διαμάχη που έχει φτάσει μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο.

Χθες η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε πως θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ένα κομμάτι της προκήρυξης που αφορά τη Football League, έως ότου να αποφασίσουν στη Σούπερ Λίγκα αν θα συμμετάσχουν τελικά με τις δεύτερες ομάδες τους στη δεύτερη κατηγορία τη σεζόν 2019-20, με την επικείμενη αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Αν το αποφασίσουν, θα αποκτήσουν το δικαίωμα να το κάνουν από την επόμενη κιόλας σεζόν, χωρίς πάντως να υπάρχει το δικαίωμα ανόδου στα «μεγάλα σαλόνια». Επί της ουσίας, μια τέτοια κίνηση βοηθάει τις ομάδες να παραχωρούν τους παίκτες που δεν βρίσκουν χώρο στο ρόστερ στη δεύτερη ομάδα τους, προκειμένου να παίζουν σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να έχουν σίγουρο χρόνο συμμετοχής, ενώ θα σβήσει και τις σκιές που υπάρχουν και αφορούν τους δανεισμούς σε άλλους συλλόγους.

Εως τότε, πάντως, θα διατηρηθούν σε αγωνία οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, αφού αν οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας αποφασίσουν να βάλουν τους «μικρούς», θα γίνουν μπαράζ ανόδου για τέσσερις θέσεις, ενώ αν δεν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανέβουν οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.