Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και ελάχιστα απρόβλεπτο: μέσα σε μόλις δύο αγωνιστικές, πάγκοι ελληνικών ομάδων αλλάζουν και οι παράγοντες αναζητούν νέες λύσεις και ώθηση για τις ομάδες τους. Η αρχή έγινε στη Ριζούπολη με τον Ισμαέλ που κούνησε μαντίλι μετά την πρώτη αγωνιστική και ακολούθησε το διαζύγιο της Λαμίας με τον Τεννέ. Φυσικά, τι είδαν οι υπεύθυνοι τόσο γρήγορα, ουδείς μπορεί να το πει με σιγουριά. Δεν γνώριζαν το καλοκαίρι όταν κινήθηκαν με επιπολαιότητα; Πότε είχαν δίκιο; Για τον Ισμαέλ ειπώθηκε πως απέτυχε οικτρά στην επιλογή ποδοσφαιριστών, ενώ ο ίδιος είπε ότι του ζητήθηκε να είναι… καλό παιδί, άρα να μη βγάζει μόνος την ενδεκάδα! Οσο για τον Τεννέ, το να χάσεις από τον φετινό Αρη δεν είναι απίθανο, ούτε ασφαλώς να ηττηθείς από τον Παναθηναϊκό. Το Τριφύλλι παραμένει, ανεξαρτήτως κατάστασης, μεγαλύτερο όνομα από τη Λαμία. Γιατί έφυγε τότε ο κόουτς; Διότι έπεσαν βαριές οι τριάρες και η διοίκηση θέλει κάτι διαφορετικό. Τώρα, πάει στράφι η προετοιμασία, τα σχέδια των προπονητών και των διοικούντων. Αλλά οι τελευταίοι πορεύονται στη λογική ότι κάποιος από τη λίστα των ανέργων θα βγει καλός, οπότε του δίνουν το τιμόνι και κάνουν τον σταυρό τους. Μέχρι να τον διώξουν κι αυτόν, γιατί όπως είναι πασιφανές, η υπομονή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των ελλήνων ποδοσφαιρικών αξιωματούχων.

Θέλετε το ωραιότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει χωρισμός προπονητών με μία ομάδα; Κάποιες φορές ακόμη και οι ίδιοι οι παράγοντες μιλούν για παραίτηση. Αλλες, αναφέρονται σε διαφωνίες πάνω στο αγωνιστικό πλάνο ή τον σχεδιασμό. Και τέλος, δεν αποκλείεται να ακούσουμε και το «ασυμφωνία χαρακτήρων», όπως λέγεται στα διαζύγια που βγάζουν τα ζευγάρια όταν χωρίζουν. Η πραγματικότητα είναι μία και μόνη. Τουλάχιστον τις περισσότερες φορές: το χαρτί της απόλυσης που δίνει ο πρόεδρος στον προπονητή. Και τότε γιατί υποστηρίζουν κάτι διαφορετικό; Κυρίως, γιατί υπάρχει επιθυμία και κατανόηση ώστε να μην τσαλακωθεί περαιτέρω το προφίλ του προπονητή και να βρει σχετικά σύντομα νέο πάγκο. Για να μην έρθουν τα προβλήματα στην επιφάνεια. Ενα κουκούλωμα που φαινομενικά εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Που γυρίζουν πλευρό και προχωρούν στην επόμενη σχέση.

Οπως καλή ώρα θα κάνει η Λαμία. Με τον Χάβο, έναν τεχνικό που στις αρχές έδωσε δείγματα καλά και θέλει να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του. Αλλά όντας τόσον καιρό στο ταμείο ανεργίας, δεν έχει το περιθώριο να διαλέξει και μένει να φανεί αν η Λαμία του ταιριάζει ώστε να φέρει ξανά το όνομά του στον αφρό. Οσο για τους υπόλοιπους τεχνικούς που οδηγούν ομάδες της Σούπερ Λίγκας, τα είπαμε: ζουν μέσα στην αγωνία γιατί οι έλληνες παράγοντες αλλάζουν αποφάσεις σαν τα πουκάμισα!