Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν το Σάββατο το απόγευμα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, το οποίο είχαν οργανώσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις. Ωστόσο, η μεγάλη συγκέντρωση πνίγηκε στα χημικά που έριχναν ανεξέλεγκτα οι άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα διαδηλωτές, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, να χρειαστούν τις πρώτες βοήθειες.

Νωρίς το απόγευμα και παρά τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου και διαδήλωναν ειρηνικά. Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από το μεγάλο συλλαλητήριο και βρέθηκε αντιμέτωπη, στην περιοχή γύρω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας εκτεταμένη και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, χωρίς να υπολογίζουν ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Πολύ γρήγορα η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, με αποτέλεσμα διαδηλωτές, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τις συγκρούσεις, να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, ο συνολικός αριθμός των ατόμων στα οποία χρειάστηκε να χορηγηθούν οι πρώτες βοήθειες – κυρίως αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμοί – έφτασε τους 60.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία προχώρησε σε 28 προσαγωγές για τα επεισόδια του Σαββάτου, εκ των οποίων οι οκτώ έγιναν συλλήψεις. Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, είναι και τρεις ανήλικοι, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.