Στις όχθες του Δούναβη, στη Βουδαπέστη, βρίσκεται από χθες η εθνική μας ομάδα, εκεί όπου αύριο το βράδυ στην (χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων) Groupama Arena θα επιχειρήσει να πετύχει το 2/2 και να βάλει από νωρίς υποθήκη για την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στο φάιναλ φορ της League C του νεοσύστατου Nations League. H νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην Εσθονία (1-0 με το εξαιρετικό γκολ του Φορτούνη) το Σάββατο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης ήρθε σχετικά άνετα, έστω και αν τελικά παίξαμε λίγο και με τη φωτιά δεδομένου ότι δεν τελειώσαμε σε κανένα σημείο τον αγώνα με δεύτερο γκολ, αν και η διαφορά δυναμικότητας των δύο συγκροτημάτων ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο.

Στη Βουδαπέστη, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει θεατές στο γήπεδο, η Εθνική πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική και να αξιοποιήσει τυχόν κλασικές ευκαιρίες όπως αυτές που δημιούργησε στη Le Coq Arena του Ταλίν, αλλά τις έχασε είτε λόγω εξαιρετικής αντίδρασης του αντίπαλου τερματοφύλακα Ακσάλου (που εξουδετέρωσε το πλασέ του Μάνταλου στο 4′ αλλά και αυτό του Φορτούνη στις καθυστερήσεις) είτε λόγω ατυχίας (όπως στο δοκάρι του Κώστα Φορτούνη στο 40′).

«Κάθισε» μετά το γκολ

Παρά το γεγονός ότι το γκολ ήρθε γρήγορα (14′) από τον άψογο συνδυασμό Μήτρογλου – Φορτούνη και το ιδανικό πλασέ του τελευταίου και η Εθνική απέβαλε το άγχος, στη συνέχεια πάτησε πάνω σε αυτό το 1-0 και μετά το θεαματικό πρώτο εικοσάλεπτο έριξε τους ρυθμούς, αλλά ευτυχώς δεν το πλήρωσε. Ομως τόσο η Ουγγαρία όσο και η Φινλανδία (που νίκησε 1-0 τους Ούγγρους στην πρεμιέρα), οι οποίες συμπληρώνουν τον όμιλό μας, είναι σαφώς καλύτερες ομάδες από τους Εσθονούς. «Κάναμε καλό ξεκίνημα, είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Εως το 25′ είχαμε καλό ρυθμό, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ και στη συνέχεια, αν και φάνηκε πως μας πίεσαν, ελέγχαμε τον αγώνα. Επαιξαν όσοι είχαν καλή απόδοση με τις ομάδες τους τελευταία. Είχαμε συνολικά καλή εικόνα και ήμασταν αρκετά δημιουργικοί» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε, ενώ ο σκόρερ της Εθνικής μας Κώστας Φορτούνης πρόσθεσε: «Στο πρώτο 35λεπτο ήμασταν πολύ καλοί, μετά ο αντίπαλος μας πίεσε αλλά κρατήσαμε το σκορ. Βάλαμε ένα πολύ όμορφο γκολ με ωραία συνεργασία, ενώ είχαμε καλές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Το βασικό είναι ότι βάλαμε την μπάλα κάτω και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Βλέπουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθούμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο, το πετυχαίνουμε και θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας παίζοντας καλό ποδόσφαιρο».

Παίζει ο Μήτρογλου

Το ευχάριστο για τον Μίκαελ Σκίμπε είναι ότι ο τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου (ο επιθετικός της Μαρσέιγ ένιωσε ενοχλήσεις στον αστράγαλό του έπειτα από μια προσπάθειά του στην οποία του γύρισε το πόδι και παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να συνεχίσει, έγινε αναγκαστική αλλαγή) δεν είναι τόσο σοβαρός και θα τον έχει κανονικά στη διάθεσή του και για τον αγώνα με τους Ούγγρους.

Τραυματίας αποχώρησε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε στο 78′ από τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Ευτυχώς και γι’ αυτόν αποδείχθηκε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και λογικά θα ξεκινήσει και πάλι βασικός κόντρα στην Ουγγαρία, αλλιώς θα παίξει ο Τζιόλης.

 

Εσθονία (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Καμς,  Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Οζάμα (80′ Ταμ), Νμιτρίγεβ, Λουτς (85′ Πούρι), Βασίλιεβ, Ανιέρ (64′ Ζενιόβ).

Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης (78′ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Πέλκας (90’+ Κουλούρης), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου (51′ Μπακασέτας).