Ο ελληνικός στίβος έλαμψε και στην Οστράβα, στο Continental Cup, την ηπειρωτική διοργάνωση της IAAF που συγκέντρωσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της υφηλίου που αγωνίστηκαν με τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Με την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Μίλτο Τεντόγλου να παίρνουν τη δεύτερη θέση σε επί κοντώ και μήκος και τη Βούλα Παπαχρήστου να μένει 3η στο τριπλούν.

Η Κατερίνα Στεφανίδη μάλιστα ήταν η αρχηγός της γυναικείας ομάδας της Ευρώπης, όπως την ψήφισαν οι υπόλοιπες αθλήτριες, αλλά αυτή τη φορά έχασε την πρωτιά στην ισοβαθμία στο επί κοντώ από τη Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη λόγω της τιμωρίας των Ρώσων.

Η πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4,65 μ. – εκεί όπου κόλλησε με τρεις άκυρες η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα – και έφτασε να διεκδικήσει την πρωτιά στα 4,90 μ., που όμως δεν τα πέρασε όπως και η πρώτη Σιντόροβα αλλά και η τρίτη, η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, με όλες να ισοβαθμούν στα 4,85 μ. και να κρίνονται στις καλύτερες προσπάθειες (η Σιντόροβα πέρασε με τη δεύτερη τα 4,85 μ., όπως και η Στεφανίδη η οποία όμως είχε χρειαστεί τρεις προσπάθειες στα 4,75 μ.).

Ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές του μήκους στον κόσμο αν και μόλις 20 ετών. Με καλύτερο άλμα στα 8 μέτρα πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Νοτιοαφρικανό Ρούσβαλ Σαμάι (8,16 μ.). Το σημαντικό είναι ότι αν και ξεκίνησε με δύο άκυρες έμεινε στον αγώνα και πήρε τη δεύτερη θέση.

Οσο για τη Βούλα Παπαχρήστου έμεινε σε υψηλές πτήσεις κατακτώντας την 3η θέση στο τριπλούν με καλύτερο άλμα στα 14,22 μ., μένοντας πίσω από την Κολομβιανή Ιμπαργκέν (14,76μ.) και τη Ριπάκοβα από το Καζακστάν (14,26μ.).