Το «it’s coming home» που ακουγόταν καθημερινά στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας ανήκει στο παρελθόν. Η ήττα από την Ισπανία (2-1) στην πρεμιέρα του Nations League ήταν ένα πλήγμα στο γόητρο των Τριών Λιονταριών. Συμπλήρωσαν τρεις συνεχόμενες ήττες, κάτι που είχε να συμβεί τριάντα χρόνια! Παράλληλα, ήταν αήττητοι στα τελευταία δεκατέσσερα εντός έδρας παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά, η Ισπανία, στο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, έδειξε καλά στοιχεία και άξιζε τη νίκη.

Ο αγγλικός Τύπος έβαλε γενικά χαμηλό βαθμό στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία ήταν ο Μάρκους Ράσφορντ (7 β.), που πέτυχε και το γκολ. «Ηταν περίπου σαν την εμφάνιση στον ημιτελικό με την Κροατία» σημείωσε ο «Observer».

Από την άλλη πλευρά, η παρουσία του Σαούλ και του Ροδρίγο στην αρχική ενδεκάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε τον ισπανικό Τύπο να αναρωτιέται αν αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν να ήταν και στη Ρωσία. Ηταν αυτοί που έδωσαν τη νίκη στην ισπανική ομάδα.

«Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Η Ισπανία ήταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια όλων αυτών που θέλουμε να κάνουμε. Μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό στυλ, αλλά ποτέ δεν θα είμαστε κορυφαία ομάδα», είπε ο Σάουθγκεϊτ. «Θέλω όμως να δώσω χρόνο στους παίκτες».

Ανησυχία για Σο

Ο τραυματισμός του Λουκ Σο προκάλεσε ανησυχία όχι μόνο στην αγγλική ομάδα, αλλά και στον Ζοζέ Μουρίνιο, τον προπονητή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήταν στην εξέδρα. Ο διεθνής αριστερός μπακ συγκρούστηκε με τον Καρβαχάλ, έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι. Οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με φορείο και μάσκα οξυγόνου, ωστόσο δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, καθώς συνήλθε γρήγορα με τη βοήθεια δύο γιατρών και μάλιστα φρόντισε μέσω των social media να καθησυχάσει τον κόσμο: «Είμαι μια χαρά και βρίσκομαι στα καλύτερα χέρια. Είμαι μαχητής και θα επιστρέψω σύντομα».

Στην Αγγλία διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν μέτρησε γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ στις καθυστερήσεις, καθώς καταλογίστηκε φάουλ στον Ντε Χέα. «Σε τέτοια ματς χρειάζονται διαιτητές που δεν φοβούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις όταν βρίσκονται υπό πίεση», σχολίασε ο Χάρι Κέιν.

Αποδοκίμασαν τον Ράμος

Το κοινό στο Γουέμπλεϊ αποδοκίμαζε τον Σέρχιο Ράμος κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα. Κι αυτό, λόγω του τραυματισμού του Μο Σαλάχ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ασφαλώς και θα προτιμούσα διαφορετική αντιμετώπιση, αλλά οι άνθρωποι θυμούνται ένα συγκεκριμένο περιστατικό και όχι τις απειλές που δέχθηκα εγώ και η οικογένειά μου», σχολίασε ο διεθνής αμυντικός της Ρεάλ. Για πρώτη φορά ο Ράμος δεν είχε δίπλα του στο κέντρο της άμυνας τον Ζεράρ Πικέ, που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική. «Πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον, καθώς έχουμε καλούς νέους παίκτες. Ο Νάτσο έπαιξε πολύ καλά, αλλά θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο Πικέ ήταν σημαντικός παίκτης», πρόσθεσε ο ισπανός αμυντικός.

Ο Λουίς Ενρίκε είχε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα, συγκριτικά με την ομάδα του Ιέρο στη Ρωσία: Νάτσο, Αλόνσο, Σαούλ, Τιάγκο, Ασπας και Ροδρίγο.  «Η νίκη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις μία καινούργια προσπάθεια. Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο ήταν η στάση των παικτών. Απειληθήκαμε λίγο στα τελευταία λεπτά, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί όταν αντιμετωπίζεις δυνατή ομάδα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε», είπε ο Λουίς Ενρίκε, ο οποίος θέλει να κάνει τους Ισπανούς να ξεχάσουν γρήγορα την αποτυχία στα γήπεδα της Ρωσίας. Αύριο, η ισπανική ομάδα υποδέχεται στο Ελτσε την Κροατία.