Οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ώθησαν προς την έξοδο έναν από τους ισχυρότερους μάνατζερ στον χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, τον Λες Μούνβες, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής του αμερικανικού καναλιού CBS για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ο 68χρονος Μούνβες, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε επίσης βρεθεί σε διαμάχη με έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους του καναλιού, παραιτήθηκε άμεσα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του CBS, όπως ανακοίνωσε το δίκτυο. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα καταλάβει προσωρινά ο γενικός διευθυντής Τζόσεφ Ιανιέλο μέχρι το κανάλι να βρει αντικαταστάτη του.

Η αποζημίωση του Μούνβες, που θεωρείται ένα από το πιο ακριβοπληρωμένα στελέχη στον χώρο του, μπορεί να φτάσει τα 120 εκατ. δολάρια. Ο ίδιος όμως μπορεί να μην πάρει τελικά τίποτε, αφού όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα έρευνας που έχει ξεκινήσει για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά γυναικών, από δικηγορικά γραφεία που έχει προσλάβει ανεξάρτητη επιτροπή που έχει διορίσει το διοικητικό συμβούλιο του CBS.

Η αποχώρηση του Μούνβες από το κανάλι ακολούθησε μετά τις σοβαρές κατηγορίες που δημοσίευσε το περιοδικό «New Yorker», το οποίο ανέφερε ότι ο ίδιος παρενόχλησε σεξουαλικά τουλάχιστον 12 γυναίκες και προσπάθησε να πλήξει τις καριέρες τους. Οι γυναίκες τον κατηγορούν ότι όλα αυτά έγιναν από τη δεκαετία του 1980 και έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο Μούνβες που βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο του κινήματος των κακοποιημένων γυναικών #MeToo αρνείται τις κατηγορίες. Σε δήλωσή του στο «New Yorker» παραδέχθηκε ότι είχε σχέσεις με τρεις από τις γυναίκες αλλά υποστήριξε πως αυτές ήταν συναινετικές, προσθέτοντας ότι οι κατηγορίες που του προσάπτει το δημοσίευμα δεν είναι αληθινές.

Το CBS σε δική του ανακοίνωση ανέφερε ότι το διοικητικό του συμβούλιο δεσμεύεται να προχωρήσει σε ενδελεχή και πλήρη έρευνα και ότι η έρευνα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει.

Το – πρώην πλέον – μεγάλο αφεντικό του CBS κατόρθωσε να το φέρει στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου με σόου όπως το «NCIS» και το «The Big Bang Theory». Ο Μούνβες κατάφερε να μετατρέψει το CBS από παραδοσιακό κανάλι τηλεόρασης και ραδιοφώνου σε πετυχημένο πάροχο εκπομπών σε ψηφιακές πλατφόρμες. Το τελευταίο διάστημα είχε επίσης εμπλακεί σε νομική διαμάχη με έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους του καναλιού, τη National Amusements. Μετά την αποχώρησή του το διοικητικό συμβούλιο του καναλιού έβαλε τέλος στη νομική αυτή διαμάχη και η National Amusements από την πλευρά της συμφώνησε να μη συνεχίσει για τουλάχιστον δύο χρόνια τις πιέσεις για συγχώνευση του CBS με τη Viacom. Η Viacom ελέγχεται και αυτή από τη National Amusements.