Μόλις έγιναν γνωστές οι (βαριές) καμπάνες που έριξε η UEFA σε Λιβάγια και Λόπες, το ερώτημα όλων ήταν το εξής: «Θα κάνει η ΑΕΚ κάποια μεταγραφή έστω την ύστατη ώρα και από τη δεξαμενή των ελεύθερων ποδοσφαιριστών;». Τα μηνύματα που ήρθαν αρμοδίως συμφωνούσαν και έδιναν αρνητική απάντηση. Και συνεπώς, η ομάδα θα πορευτεί με ένα ούτως ή άλλως αποψιλωμένο ρόστερ σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν και πάντα μιλώντας για πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά και δίχως δύο άσους – κλειδιά της ενδεκάδας. Φυσικά, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι με τις γνωστές ελλείψεις και χωρίς ουσιαστική βοήθεια από μεταγραφές η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ήδη τρέχει ένα «δύο στα δύο» στην εγχώρια Λίγκα. Επίσης, δεκτή η πολιτική της διοίκησης να πηγαίνει βήμα βήμα, να μην κάνει ανοίγματα, να πορεύεται έχοντας στόχο να ασκήσει μια συνετή οικονομική πολιτική, σε αντιδιαστολή βέβαια με τα τρελά ανοίγματα παρελθόντων ετών που οδήγησαν την εταιρεία στα βράχια.

Ωστόσο, γιατί να κρύψουμε ότι πολύς κόσμος περίμενε κάτι καλύτερο σε επίπεδο ενίσχυσης; Γιατί να αφαιρέσει με δική του απόφαση ο οργανισμός της ΑΕΚ το ενδεχόμενο να αυξήσει τις ελπίδες του για κάτι καλό στη χρυσοποίκιλτη διοργάνωση; Γιατί επίσης να μην επενδυθεί μέρος των εσόδων, μικρό έστω, από την ώρα μάλιστα που όλοι γνώριζαν ότι οι Λιβάγια και Λόπες όδευαν προς τιμωρία; Προφανώς, απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα δεν θα υπάρξουν. Είπαμε, η πολιτική του κλαμπ παραμένει αυστηρά προσεκτική σε σπατάλες ή υπερβάσεις. Η τελευταία λέξη σχετίζεται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι!

Το ρόστερ της ΑΕΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο σε λύσεις πρώτης γραμμής. Ακόμη και στα ενδότερα της ομάδας αναγνωρίζουν τις ελλείψεις και είναι χαρακτηριστικό ότι πάντα κοιτούσαν για ενίσχυση. Για κάποιο λόγο στο τέλος δεν έπαιρναν την απόφαση. Οι καλοί ποδοσφαιριστές, για να είμαστε ξεκάθαροι, έχουν δύο άσχημα: πρώτον, απαιτείται καλό σκάουτινγκ για να τους βρεις προτού οι τιμές τους εκτιναχθούν στα ύψη. Δεύτερον, κοστίζουν. Αρα, η ΑΕΚ έχοντας «θέμα» και με τα δύο σκέλη, προτίμησε να πορευτεί όπως είναι και σηκώνει ψηλά τη σημαία της ομοιογένειας. Δικαίωμα και υποχρέωση όλων είναι να στηρίζουν τις επιλογές τους. Στα Σπάτα το πράττουν και το διατυμπανίζουν. Αλλά οι χθεσινές εξελίξεις με τις τιμωρίες των Λιβάγια και Λόπες αναγκάζουν αρκετούς να διερωτώνται αν η ΑΕΚ αντεπεξέλξει στις απαιτήσεις τριών διοργανώσεων με τα συνεχόμενα και ασφαλώς δύσκολα παιχνίδια. Η συνέχεια, όπως και η απάντηση για όλα αυτά, τους προσεχείς μήνες.