Μαλντίνι. Ενα όνομα συνώνυμο με τη Μίλαν. Μια ποδοσφαιρική δυναστεία, μια χρυσή αλυσίδα επιτυχιών περασμένη στον λαιμό των Ροσονέρι. Πριν από 64 χρόνια, την 1η Ιουλίου 1954, ο Τσέζαρε Μαλντίνι θεμελίωσε τον θρύλο. Ο γιος του Πάολο του έδωσε νέα μεγαλύτερη διάσταση με τα πέντε Τσάμπιονς Λιγκ και την αφοσίωσή του μέχρι τα βαθιά ποδοσφαιρικά του  γεράματα, τα 41 του χρόνια. Η τρίτη γενιά Μαλντίνι που όλοι περίμεναν είναι εδώ. Και είναι διαφορετική. Από τη δαντελένια άμυνα των Τσέζαρε και Πάολο στις επελάσεις προς την αντίπαλη εστία του Ντάνιελ. Ο μικρότερος γιος του Πάολο είναι μόλις 16 ετών, στην ίδια ηλικία που έκανε ντεμπούτο στη Μίλαν και ο πατέρας του. Ο Τζενάρο Γκατούζο τον πιστεύει, τον εμπιστεύεται και τον κάλεσε να προπονείται με την πρώτη ομάδα.

Θα ήταν αδιανόητο ένας Μαλντίνι να ξεκινήσει την καριέρα του σε άλλον σύλλογο. Βεβαίως λοξοδρόμησε ποδοσφαιρικά, όσον αφορά το αμυντικό DNA, αφού και ο μεγαλύτερος αδερφός του Κρίστιαν, 22 ετών, είναι επίσης αμυντικός. Ο προπονητής του στις ακαδημίες Φιλίπο Γκάλι, επίσης πρώην μέλος της χρυσής γενιάς του 1990, τον έχει θέσει υπό την προστασία του. Είναι και το όνομα Μαλντίνι που σε προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. «Αν σε λένε Μαλντίνι, είναι ξεκάθαρο πως μπαίνεις αυτομάτως στο μάτι της δημοσιότητας, αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως εξελίσσεται ταχύτατα και θα κρατήσει την υπόσχεσή του. Θα μας εκπλήξει» λέει ο Γκάλι.

Σε πέντε θέσεις

Με 13 γκολ με την ομάδα της Κ17 της Μίλαν, ο Ντάνιελ έχει δείξει στοιχεία του ταλέντου του. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η προσαρμοστικότητα που επέδειξε σε πέντε θέσεις στην επίθεση όπου χρησιμοποιήθηκε. Το Σάββατο ο Πάολο, που έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στη Μίλαν, παρακολούθησε έναν ιδιαίτερο αγώνα στο προπονητικό κέντρο στο Μιλανέλο.

Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν αντίπαλοι οι δύο γιοι του. Ο Ντάνιελ με τη φανέλα της Μίλαν εναντίον του Κρίστιαν που αγωνίζεται με τα χρώματα της Πιατσέντζα. Τρεις Μαλντίνι σε ένα γήπεδο. Μια δυναστεία που λατρεύουν οι ιταλοί τιφόζι όλων των ομάδων.