Τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο επιθετικό που έχει δει η Ελλάδα σε αυτή την ηλικία μετά τον Κώστα Μήτρογλου. Τα συγκεκριμένα λόγια είχε πει ο Σπύρος Λιβαθηνός για τον Αργύρη Καμπετσή, όταν ρωτήθηκε την άποψή του γι’ αυτόν. Ο Λιβαθηνός γνωρίζει τον Καμπετσή από τη συνύπαρξή τους στην Εθνική Νέων, όταν ο τότε ερυθρόλευκος φορ αγωνιζόταν βασικός και ο Λιβαθηνός ήταν βοηθός προπονητή.

Δεν είναι και λίγο στην ηλικία των 18 ετών (τόσο ήταν πέρυσι τον Μάιο που έφυγε από τον Ολυμπιακό) να σε ζητάει κοτζάμ Ντόρτμουντ και να πληρώνει για σένα περισσότερα από 300.000 ευρώ που ήταν τα τροφεία προς τον Ολυμπιακό. Το «πρότζεκτ Καμπετσή» θύμιζε πολύ – και – στους Γερμανούς τον… γερμανοθρεμμένο Μήτρογλου. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, καλή επαφή με τα δίχτυα, «χτισμένο» κορμί από νωρίς στην καριέρα του, ποδοσφαιρικό θράσος που λίγοι διαθέτουν σε τέτοιες ηλικίες.

Οπως επίσης δεν είναι λίγο σε ηλικία μόλις 19 ετών να έχεις περάσει ήδη από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ντόρτμουντ και η τέταρτη ομάδα της καριέρας σου (και πρώτη σε επίπεδο ανδρών) να είναι ο Παναθηναϊκός. Ηδη το βιογραφικό του Καμπετσή έχει «γράψει» ονόματα βαριά σαν Ιστορία. Και ακόμα είναι στην αρχή.

«Σε ένα τουρνουά στην Παλλήνη τα είχα πάει πολύ καλά. Τότε με πλησίασε ο κύριος Σαβέφσκι και με ρώτησε αν ήθελα να προπονηθώ με την ΑΕΚ». Αυτή ήταν και η αφετηρία του ποδοσφαιρικού ταξιδιού του Αργύρη Καμπετσή, ο οποίος θα μείνει στα τζούνιορ της ΑΕΚ για δύο χρόνια πριν αποφασίσει, το 2008, να πάει στον Ολυμπιακό. Ηταν μόλις 9 ετών και πέρασε τα υπόλοιπα οκτώ χρόνια της ζωής του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Το καλοκαίρι του 2007 είχε φτάσει, πια, η στιγμή του. Εχοντας μια πορεία με πολλά γκολ, προσωπικά βραβεία και δύο τίτλους σε πρωτάθλημα των U15 και U20, το παιδί που τα έβαζε πάντα με μεγαλύτερους αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα. «Ηρθε η στιγμή για το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Η πρόταση της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το πλάνο της για τη μετέπειτα πορεία κι εξέλιξή μου κυριάρχησαν των υπόλοιπων προτάσεων που υπήρχαν από ομάδες του εξωτερικού, αλλά και του Ολυμπιακού».

Στη Γερμανία είχε πάει μέσω του έλληνα ατζέντη που είχε εμπλακεί και στο deal του Παπασταθόπουλου με την Ντόρτμουντ. Ο αρχισκάουτερ της Ντόρτμουντ Σβεν Μίσλιντατ ήταν εκείνος που τον είχε παρακολουθήσει και είχε πιστέψει στις ικανότητές του, πείθοντας τη γερμανική ομάδα πως αξίζει τον κόπο η επένδυση. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι δύο πλευρές.

Και στο Youth League

Δεκατέσσερις συμμετοχές χωρίς γκολ με τη δεύτερη ομάδα της Μπορούσια στο πρωτάθλημα, τρεις συμμετοχές με τρία γκολ στο UEFA Youth League. Τα βρήκε δύσκολα. Κυρίως στο πρώτο διάστημα. «Πήγα στη Γερμανία και ήμουν μόνος μου. Εμενα σ’ ένα ξενοδοχείο, χωρίς να μπορώ να μιλήσω τη γλώσσα» έλεγε το πρώτο του διάστημα εκεί. Ευτυχώς για τον ίδιο οι συμπαίκτες του και ο σύλλογος τον βοήθησαν να βρει τα πατήματά του, να προσαρμοστεί, να… αντέξει. Οχι όμως και να κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα, κάτι που τον έκανε να ψαχτεί από νωρίς φέτος το καλοκαίρι. Και εν τέλει να καταλήξει στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας με το «καλημέρα» τις εντυπώσεις στο ντεμπούτο του απέναντι στη Λαμία.

Μια εμφάνιση που του ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την ενδεκάδα στο ερχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα την Κυριακή. Ο Φεντερίκο Μακέντα μπορεί να ήρθε για να αποτελέσει το βασικό «εννιάρι» του Παναθηναϊκού, όμως ο 19χρονος έλληνας φορ, που αποτέλεσε πόθο του Νίκου Νταμπίζα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι εδώ για να προσφέρει μεγάλο ανταγωνισμό.