Συνεχίζει να αυξάνεται, 52 ημέρες μετά την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου, ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Μια 26χρονη κοπέλα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός έχασε χθες τη μάχη για την ζωή και προστέθηκε στην τραγική λίστα των θυμάτων. Ηταν το 99ο θύμα της φωτιάς. Ο αριθμός των νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί μέσω εξέτασης DNA ανέρχεται στους 83, ενώ σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν καταλήξει προς το παρόν 16 άτομα. Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων καθώς σε νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται ακόμη 17 τραυματίες από το Μάτι, εκ των οποίων οι τρεις παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η νεαρή γυναίκα που άφησε χθες την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ με σοβαρά εγκαύματα.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου της οι μνήμες από τον φρικτό θάνατο τόσων ανθρώπων ξύπνησαν και πάλι, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το κυβερνητικό σόου που είχε δοθεί μπροστά στις κάμερες λίγες ώρες μετά την τραγωδία, όταν ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης απέφυγαν να αναφερθούν στην ύπαρξη νεκρών από την πυρκαγιά, ενώ, όπως αποδείχθηκε, υπήρχε ενημέρωση για τα πρώτα θύματα.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Οι συγγενείς των θυμάτων εξακολουθούν να δίνουν αγώνα για τη δικαίωση των οικείων τους έχοντας καταθέσει αγωγές με τις οποίες ζητούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τυχόν λάθη και παραλείψεις. Κάποιες από τις οικογένειες έχουν απευθυνθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα ο οποίος έχει ήδη συντάξει σχετικό πόρισμα. Αντιδράσεις ήγειρε στα τέλη Αυγούστου και η δημοσίευση της διαδικασίας διορισμού στο Δημόσιο συγγενών των θυμάτων από τη φωτιά στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης η κατάθεση αίτησης για διορισμό στο Δημόσιο από πυρόπληκτο ή συγγενή θύματος «συνεπάγεται την αυτοδίκαιη και αμετάκλητη παραίτηση του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις του» για τις απώλειές του.

Στο μεταξύ, για σήμερα έχει προγραμματιστεί μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων στο Ναυτικό Ομιλο στο Μάτι παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, προκειμένου να του τεθούν ερωτήματα που αφορούν την αποκατάσταση της καταστροφής και την επαναφορά της κανονικότητας στην περιοχή.