Το πάλεψε πολύ ο Αντώνης Νικοπολίδης για να σταθεί επάξια στην άκρη του πάγκου. Για να κάνει και καριέρα προπονητή. Τώρα φαίνεται ένα φως που μπορεί να δώσει ώθηση στην καριέρα του, αν και η διάκριση με μια μικρή εθνική ομάδα δεν αποτελεί πανάκεια. Το αν έχει κάποιος «θέματα», θα φανεί σε βάθος χρόνου. Ωστόσο ο Νικοπολίδης αγγίζει την παρουσία του σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, γυαλίζει τα γαλόνια του και μέσω αυτής της επιτυχίας μπορεί να προσμένει κάτι σημαντικότερο.

Επί της ουσίας τώρα: η Εθνική Ελπίδων φτάνει κοντά στο ζητούμενο που είναι η πρόκριση στα τελικά, αρκεί να παραμείνει αήττητη και στο προσεχές ραντεβού, αυτό με τους Κροάτες. Τα δείγματα γραφής στον όμιλο ήταν θετικά, η δουλειά βγήκε στον υπέρτατο βαθμό και το υλικό αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ πρέπει να πούμε ότι μετρά η φουρνιά. Και αυτό το σύνολο των πιτσιρικάδων έχει το μέλλον μπροστά του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα γκολ στο προχθεσινό 2-1 επί της Τσεχίας εκτός έδρας σημείωσαν οι Λημνιός και Τσιμίκας, δηλαδή δύο ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται σε φουλ φόρμα σε αυτό το αρχικό κομμάτι της σεζόν, αγωνιζόμενοι συνεχώς με τις φανέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Αλλά και τα υπόλοιπα ονόματα να δούμε (από τον Πασαλίδη και τον Λάμπρου, μέχρι τον Μανθάτη και τον Ανδρούτσο), αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει. Και φυσικά έχουμε και τη διαδικασία ανανέωσης στη μεγάλη εθνική ομάδα σε πλήρη εξέλιξη. Γιατί αν θέλουμε να το αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά, αυτός χρειάζεται να είναι ο αληθινός στόχος των Ελπίδων. Να αποτελούν τον προθάλαμο των ανδρών, να υπάρχει μια ομάδα που μεγαλώνει τους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν ίδιο σύστημα και βαδίζουν στα πρότυπα ενός ενιαίου αγωνιστικού στυλ. Χωρίς χτυπητές διαφοροποιήσεις.

Κατά καιρούς οι ομάδες των Ελπίδων, των Νέων ή και των Παίδων, έχουν προσφέρει διακρίσεις στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Ασφαλώς έδωσαν και ταλεντάκια που άλλα έκαναν καριέρα αξιόλογη και άλλα θαμπώθηκαν νωρίς από τα φώτα της δημοσιότητας. Οπως και να ‘χει, αυτή η γενιά που πλάθεται στα χέρια του τεχνικού Αντώνη Νικοπολίδη πείθει ότι έχει τα φόντα να σταθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Στην Τσεχία οι έτοιμοι πήραν τα ηνία και οδήγησαν τους υπόλοιπους σε μια σημαντική νίκη. Η συνέχεια ανήκει σε αυτά τα παιδιά, αρκεί να έχουν το μυαλό να μην παρασυρθούν και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που απλώνεται μπροστά τους.