Ηταν λίγο πριν από τις εκλογές του 2015 όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής τους ξένους επενδυτές να μην επενδύσουν στη χώρα μας γιατί «θα χάσουν τα λεφτά τους». Από τότε έχουν αλλάξει πολλά – έχει αλλάξει και ο κύριος Τσίπρας όπως παραδέχθηκε ο ίδιος χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αλλαγή η οποία περιλαμβάνει ευτυχώς και την κατανόηση του γεγονότος πως η χώρα χρειάζεται επενδύσεις για να αναπτυχθεί η οικονομία της και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Η ανάγκη των επενδύσεων είναι κάτι που παραδέχθηκε και πάλι ο σημερινός Πρωθυπουργός πρόσφατα από το βήμα της ΔΕΘ αλλά και παλαιότερα σε άλλα φόρα. Και πάλι ευτυχώς. Δυστυχώς όμως τα ωραία λόγια δεν συνοδεύονται από εξίσου ωραία έργα. Αντιθέτως, η κυβέρνηση διώχνει με τη στάση της τους επενδυτές. Τους διώχνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν δηλώνει ότι ένα νοσοκομείο «σχεδόν εκλάπη» από το Δημόσιο. Τι να υποθέσουν έπειτα από αυτό οι υποψήφιοι αγοραστές; Οτι τους περιμένει η φυλακή; Τους διώχνει όμως και η πληγή του σκανδάλου Folli Follie που παραμένει ανοικτή εξαιτίας των χειρισμών των Αρχών. Και φυσικά οι καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού και αλλού.

Οι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις κρίνονται στις πράξεις, όχι στα λόγια. Οι επενδύσεις εξάλλου δεν έρχονται με προφορικές προσκλήσεις αλλά με τη δημιουργία του κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να δημιουργήσει αυτό το περιβάλλον. Οχι μόνο επειδή κάποτε έδιωχνε τους επενδυτές. Αλλά κι επειδή εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν εργασία.