Πλήρωσε την ποδοσφαιρική της αφέλεια η εθνική μας ομάδα, που ηττήθηκε (2-1) από την Ουγγαρία σε ένα παιχνίδι σε ιδανικές συνθήκες στην άδεια (λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων) Groupama Arena της Βουδαπέστης.

Ουσιαστικά έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της δυσκολεύοντας με το… καλησπέρα την υπόθεση πρωτιάς του ομίλου, η οποία όχι μόνο δίνει προβιβασμό αλλά αφήνει και ένα ανοιχτό παράθυρο για διεκδίκηση πρόκρισης σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε μέσω των ομίλων.

Αυτό που πονάει περισσότερο είναι ότι χάσαμε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή μας, αλλά ήταν πιο ρεαλίστρια  – σαφώς και με δόση τύχης, καθώς τη μιάμιση ευκαιρία τη μετέτρεψε σε δύο γκολ.

«Εντελώς λάθος»

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 6-7 κλασικές ευκαιρίες κατάφερε να σκοράρει μόλις μία φορά (με την κεφαλιά από θέση οφσάιντ του Κώστα Μανωλά που πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την εθνική ομάδα) και έφυγε ηττημένο.

«Παίξαμε εντελώς λάθος τα πρώτα λεπτά, δεχτήκαμε ένα κρίσιμο γκολ επειδή τους αφήσαμε να σουτάρουν πολλές φορές μέχρι να σκοράρουν και είναι λογικό να φεύγουμε με πικρία για αυτό το αποτέλεσμα» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε που ξεκίνησε με τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα στην Εσθονία (Τζαβέλλας, Χριστοδουλόπουλος, Δώνης αντί Λυκογιάννη, Μάνταλου, Μήτρογλου), αλλά το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό.

«Αργήσαμε να μπούμε στον αγώνα και ήμασταν κακοί στο πρώτο εικοσάλεπτο. Πλέον πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε την Ουγγαρία στην Αθήνα και να μη χάσουμε στη Φινλανδία» τόνισε ο γερμανός τεχνικός που είδε και πάλι την ομάδα του να έχει πολύ κακή αμυντική λειτουργία που στοίχισε τόσο στο πρώτο γκολ (του Σάλαϊ στο 15′ αφού πρώτα οι αντίπαλοι άλλαξαν τρεις κεφαλιές) όσο και σε αυτό του φινάλε του ημιχρόνου.

Ιδιαίτερα σε αυτό το τρομερό σουτ του Κλάινχαϊσλερ που έκανε το 2-1 (41′) είχαν προηγηθεί άλλα πέντε σουτ των γηπεδούχων (!) με τον Μπάρκα να κάνει τρεις αποκρούσεις, οι δύο εξαιρετικές.

Η γρήγορη ισοφάριση με την κεφαλιά του Μανωλά (18′) έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα που έχασε σωρεία ευκαιριών μέχρι το ημίχρονο και αντί να πάει στην ανάπαυλα προηγούμενη βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος άργησε πολύ να μπει στο παιχνίδι, αλλά ακόμα και στις καθυστερήσεις στην πιο ουσιαστική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος αν ο Μήτρογλου είχε βρει λίγο καλύτερα την μπάλα θα είχαμε φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία.

«Φανήκαμε λίγο κουρασμένοι, μπορούσαμε να κάνουμε και άλλες ευκαιρίες, αλλά μας έλειψε και άλλο ένα γκολ τουλάχιστον και ήρθε η ήττα. Ομως ακόμα είμαστε το φαβορί του ομίλου» τόνισε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Μόνος του ο Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν μακράν ο κορυφαίος της Εθνικής μας ενώ ο Μήτρογλου με την είσοδό του στον αγώνα έδωσε πνοή, όμως τα νεκρά διαστήματα και η αστοχία μάς στοίχισαν ακριβά και έτσι η Φινλανδία που νίκησε και πάλι με 1-0 αυτή τη φορά την Εσθονία απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Με την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με την Ουγγαρία, ο Βασίλης Τοροσίδης έφτασε στις 98 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θέλει δύο ακόμη για να μπει στο κλαμπ των… κατοστάρηδων, εκεί όπου ανήκουν ο Γιώργος Καραγκούνης (139), ο Θοδωρής Ζαγοράκης (120), ο Κώστας Κατσουράνης (116) και ο Αγγελος Μπασινάς (100). Ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπήκε στο τοπ 10 με 81 συμμετοχές.

«Τσαντίστηκα με τον τρόπο που φάγαμε το δεύτερο γκολ» είπε χαρακτηριστικά ο Παπασταθόπουλος.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάστσι, Λανγκ, Κανταρ, Φιόλα, Νάγκι, Σάλαϊ, Ζάλαϊ (69′ Επέλ), Κλάινχαϊσλερ, Βάργκα (62′ Λοβρέντσιτς), Μπέσε, Κόβατς (80′ Πάτκαϊ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (52′ Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46′ Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Πέλκας, Δώνης (46′ Μήτρογλου).